Reşat Yiğiz

1976’DA YEŞİLTEPESPOR

80’li yıllara kadar 4 takımın mücadele ettiği Batman amatör kümede Petrolspor’dan sonra gözde ekiplerden biri de Yeşiltepespor’du. Dönemin Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü yöneticilerinin çocuklarının da forma giydikleri 1976 yılındaki Yeşiltepe kadrosunda forma giyenler arasında eski Gençlik Spor Müdürü Hamit Kanağı da vardı. Yeşiltepe’nin kaleciliğini İshan, stoperliğini ise Nizamettin Özlük yapmıştı. Yeşil-kırmızılı ekip, TPAO stadında Batman Gençlikspor’u 3-0’lık skorla devirmişti.  İşte 76’daki Batman Yeşiltepespor kadrosu.

EML STADINDA İKİ SPORCU

Yıl 1983. Yer EML sahası. Şimdi ki Zübeyde Hanım ilkokulunun bulunduğu saha topraktı. Batman’ın mahalli takımlarından Cihanspor’un file bekçisi Cahit’ti. 17 yaşındaki muhasebeci Latif Gökdemir ise mahalli takımın orta saha elemanıydı. İşte Cihanspor’un iki eski futbolcusundan bir kare.

EML SAHASI BÖYLEYDİ

Burası Endüstri Meslek Lisesinin futbol sahası. 80’li yıllara kadar bir ihata duvarı ile iki kale direği dışında kale çizgisinin doğru dürüst olmadığı EML sahasında ter döken Batman gençliği arasında futbol tutkusu bir başkaydı. Cihanspor eski futbolcularından Latif Gökdemir hatıra fotoğrafını çekerken, arkasında duran Siraç Gayretli, Selman Eren ve Orhan Arı objektiflere böyle yansımış.

Editör: TE Bilişim