Reşat Yiğiz

NEREDE O ESKİ SEZON AÇILIŞLARI

1997-98 Futbol sezonunda sezon açılışını 16 Mayıs şehir stadında yapan Batman’ın bir dönemler 2. Lig temsilcisi Petrolspor’dan bir manzara. Kapalı tribün tıklık tıklım. Sezon açılışında kesilen kurbanın kanını alınlarına vurmaya hazırlanan eski Petrollü Faruk ve Mustafa önde. Onları izleyen dönemin Kulüp Müdürü Feridun Yeni ve şeref tribünün de dolu olduğu bu kareler artık tarih oldu.

TRİBÜNDEKİ O COŞKU YOK ARTIK

Tam 36 yıl süreyle Batman’ın futbol takımlarına hizmet veren 16 Mayıs şehir stadı, yeni sezonda resmi müsabakalara kapatılacak. O tarihi stadın yeri belki de betonlaşacak ama şampiyonlukların ve de Play-off heyecanlarının yaşandığı stadı, Batmanlı futbolseverler hep Batman’ın, ‘il’ oluş tarihi olarak bilinen ’16 Mayıs’ sahası diye anacak. İşte bir zamanlar olgun bir seyircinin coşkuyla alkışladığı Petrol’ün 2. Lig dönemindeki bir maçtan tribün karesi.

BELEDİYE-KARŞIYAKA MAÇI

1998-2000 Yılları arasında 3. Ligde aynı grupta mücadele eden Batman’ın eski iki profesyonel takımı, 19 Mayıs semt sahasında karşı karşıya geliyor. Karşıyaka’nın kaptanlığını Selman Gönül, Belediyespor’un kaptanlığını ise Bekir’in yaptığı maç dostça bitmişti. İşte iki kardeş takımın mücadelesi öncesinden objektiflerimize yansıyan o an.

Editör: TE Bilişim