Reşit Yiğiz

37 YIL ÖNCE EML SAHASI…

Yıl 1982. Yer; şimdi ki Zübeyde Hanım ilköğretim okulunun bulunduğu eski Endüstri Meslek Lisesi futbol sahasıydı. Toprak sahada yetişip yeşil sahalarda sırtlarına forma geçiren Batmanlı eski futbolcular bir arada. Ayaktakiler, soldan-sağa; Erol Demirhan Belediyespor’da futbolu bıraktı. Abidin Aydın yıllarca Batman Gençlerbirliği’nde forma giydi. Hacı Güldalı, Batman Petrolspor ve Ankara PTT’de top koşturduktan sonra bir süre de antrenörlük yaptı. Veysi Tangüner ise uzun süre Gençlerbirliği formasıyla amatör küme maçlarına çıktı. Oturanlar; Yüksel Tatlı Gençlerbirliği ile Yeşiltepespor’da top oynadı. Ahmet, Batman Belediyespor’un defens elemanıydı. Kaleci Mahmut ise Gençlerbirliği amatörden önce Silvanspor ardından da Batman Petrolspor’un da file bekçiliğini yaptı.

ATLETİZM’DEN GÜREŞE

Akdeniz Olimpiyat’ta tuş kralı olan Mehmet Emin Şimşek’in, ‘sporla buluşması’ 1971 yılında başladı. Ortaokulu Site’deki eski eğitim yuvasında okuyan Şimşek, 1971 yılında düzenlenen okullar arası Atatürk kır koşusunda 1’inci olmuştu. Dönemin okul Müdürü Mehmet Yıldız, eski güreş antrenörü Mehmet Esenceli’ye teslim ettiği Şimşek, Batman’a altın madalya getiren eski milli sporcuydu.

BATMAN’DAN ARIKDOĞAN GEÇTİ

Batman Petrolspor’u başarıdan başarıya getiren Teknik Direktörler arasında Mersinli Levent Arıkdoğan da yer almıştı. 1997-98 yılında Petrol’ü 2. Ligde play-off’a taşıyan Arıkdoğan, Kırmızı-beyazlı ekibi, yenilgisiz Süper lig maçlarına kadar götürmüştü. İşte Arıkdoğan’ın, TP’deki eski restoran’ta Petrol’le sözleşme yaptığı törenden bir kare.

Editör: TE Bilişim