Reşat Yiğiz

YILDIZ FUTBOLCU YETİŞTİREN KULÜPTÜ

Batman’ın ilk profesyonel ekibi Petrol, şimdilerde eski mazisini arıyor. Bir dönemler 1. ve 2. Lige yıldız futbolcu transfer eden, aldığı başarılarla Türk futbolunda adından söz ettiren Petrolspor, o eski günlerini mumla arıyor. İşte 90’lı yıllarda 16 Mayıs şehir stadı bitişiğinde Maliye lojmanları dışında tek yapının olmadığı o tarihi stat da yerli futbolcularla şampiyonluk mücadele veren Petrol’ün eski futbolcularından bazı isimler; “Okan Atalay, Salih, kaleci Fehmi, Sait, Burhan Bağcı ve Faris Ergün.”

AYDIN ARSLAN CADDESİNDE YARIŞMA

Yıl; 1991. Burası Aydın Arslan caddesi. Okullar arası atletizm yarışmasının yapıldığı güzergahlardan biri de Aydın Arslan caddesiydi. Zilan hastanesinin olmadığı dönemlerde hemen karşısındaki Dubai iş merkezi, inşaat halindeydi. Öğrenciler, kaldırımda çıkıp, atletleri alkışlardı.

PETROL’Ü PROFESYONELLEŞTİRMİŞTİ

Batman Petrolspor’un kulüp Başkanları arasında iz bırakan isim Talat Atalay’dı. 58 Yıllık kulüp tarihinde Petrol’ü, Süper ligin eşiğine getiren Atalay, kulübe kazandırdığı değişikliklerle spor camiasının takdirini toplamıştı. Dönemin sporsever Hava Meydan eski Komutanı Albay Muharrem Atak, TP Bölge Müdür Yardımcısı Nahit Aydın ve diğer komutanları kulüp binasına davet eden Atalay, Kırmızı-beyazlıların Süper ligi trenini kaçırmasını hazmedememişti. İşte Atalay ve beraberindeki komutanların, kulüp binasındaki denetiminden objektiflerimize yansıyan bir kare.

Editör: TE Bilişim