Reşat Yiğiz

KAPUCU, MİLLİ FORMAYI GİYDİ

1979-1983 Yılları arasında Batman Petrolspor formasını giyen Orhan Kapucu, eski Diyarbakırspor, Malatya, Samsun ve Fenerbahçe formalarını terletti. Başarılı çıkışı ile Milli takıma kadar yükselen Kapucu, geçirdiği sakatlık sonucu verimli dönemde aktif futboldan uzaklaşmıştı. Eski milli futbolcu Kapucu daha sonra Batman Petrolspor başta olmak üzere birçok takımda antrenörlük yaptı.

BU EKİP SÜPER LİGİN KAPISINDAN DÖNMÜŞTÜ

1997-98 Futbol sezonunda süper ligin kapısına kadar uzanan Batman Petrolspor, süper lige gidiş biletini Diyarbakır’dan almıştı. Büyük umutlarla Diyarbakır’dan Antalya’ya giden Kırmızı-beyazlı ekip Göztepe’ye 2-1’lik skorla yenilirken, umutların söndüğü gibi o eski yıldız futbolcular da bir bir yuvadan göçmüştü. İşte kırmızı-beyazlı ekibi süper ligin kapısına kadar götüren O 11. “Soldan sağa (Ayaktakiler Koray, Tolga, Servet, Recep, Okan Öztürk, kaleci Mehmet.) Soldan sağa (Oturanlar Faruk, Okan Babahasan, Reşit, Veysel ve Emin Tosun.)

SÖNMEZ, BAŞARILI FUTBOLCULARLA

Batman Petrolspor’un başarılı çalıştırıcılarından Cahit Sönmez, ilk antrenörlük kursuna Türkiye’nin yıldız futbolcuları ile birlikte katılmıştı. Fenerbahçe’nin eski kalecisi Adil Eriç, eski Fenerbahçeli Yenal ve Ankaragücülü İskender ile antrenörlük kursuna katılan Sönmez, yetiştiği Kırmızı-beyazlı ekipte süper lige terfi maçlarında hocalık görevini üstlenmişti.

Editör: TE Bilişim