Reşat Yiğiz

PETROL, ÇITAYI YÜKSELTMİŞTİ

1999-2001 Yılları arasında Batman Jandarma Bölge Komutanlığı yapan Mecit Korkut paşa, Batman Petrol’ün koyu taraftarıydı. Emir subayı olan eski Bölge Komutanı Vahdettin Bereceli ile Kırmızı-beyazlıların maçlarını kaçırmayan Korkut paşa, Petrol’ün 1999-2000 sezonunda 2. lig play-off maçlarına kalınca, 16 Mayıs şehir stadına çıkarma yapmıştı. İşte dönemin Kulüp Başkanı Mustafa Kart, yöneticiler Hidayet Eren, Sait Baymaz, antrenör Hayrettin Aktan ve futbolcuları kutlayan Korkut paşa’nın 16 Mayıs şehir stadındaki bir karesi.

EMRE AYDIN, ÖZKAN SÜMER’LE

Batman Petrolspor’un alt yapısında yetiştikten sonra Trabzonspor’un ikinci ekibi olarak bilinen 1461 takımında da forma giyen Emre Aydın, bir dönemler Trabzon’un ünlü Teknik Direktörü Özkan Sümer’in de takdirini toplamıştı. Trabzon’un ardından Aydınspor’da forma giyen 23 yaşındaki Emre Aydın, yetiştiği Batman Petrolspor’a bu sezon büyük umutlarla transfer olmuştu. İşte Emre Aydın’ın 15 yıl önce Özkan Sümer’le çektiği hatıra fotoğrafı.

BATMAN GENÇLİĞİN EMEKTARLARI

Bu kare tam 45 yıl önce Türkiye Petrolleri’nin emektar sahasında çekildi. Batman Gençlikspor’un as futbolcularından merhum Mehmet (Esip) İnağ (ayakta), emekli eğitimci Hüseyin Akınbay (oturan) bir maç öncesinde objektiflere böyle yansımış. İki futbolcunun hatıra fotoğrafın gerisinde duran ise Türkiye Petrolleri emeklisi Metin Alptekin.

Editör: TE Bilişim