Reşat Yiğiz

GÜNEŞSPOR’DA ÜNLÜLER FORMA GİYDİ
70’li Yılların sonunda Batman amatör kümedeki dört takımın yanı sıra mahalli takımların da maçları kıran kırana geçerdi. Batman futboluna yıllarca hizmet veren antrenör Burhan Kaynak, eski Petrolsporlu Erdem Özcan, Ahmet Öner, Belediyesporlu Yusuf Yanar, ünlü işadamı Metin Güneş ve Aziz Kıdır’ın da formasını giydiği Güneşspor, Türkiye Petrolleri’nin emektar sahasında güçlü rakiplerine kök söktürüyordu. İşte 1977 Batman Güneşspor on biri.

YIL 1987 PETROL ALTYAPISI

Yıl 1987. Yer 16 Mayıs şehir stadı. Batman Petrolspor altyapısında yetişen yıldız futbolcular, profesyonel takımların yolunu tutuyordu. Şehir stadının üstünün açık olduğu, zeminin de toprak olduğu dönemde amatör maçlar kıran kırana geçiyordu. İşte Batman Petrol’ün altyapısından profesyonel takıma yetişen bazı futbolcular; “Kaleci Davut, Kenan, Salih, Mehmet Gönülaçar, Hayrettin ve Abdulkerim.”

YEŞİLTEPE GÖZDE EKİPTİ

Tüpraş Batman Rafinerisi emeklisi Şerafettin Özpirinçi’nin antrenörlüğünü, eski hakem Salih’in de kaleciliğini, Celal’in de takım kaptanlığını yaptığı Yeşiltepe, 1970’li yıllarda Batman amatör kümenin gözde ekibiydi. O yıllarda maçlarını TP’nin toprak saha zeminde oynayan Yeşil-Kırmızılı ekip, Batman Petrol’e kafa tutuyordu. İşte 1977-78 Batman Yeşiltepespor on biri.

EMEKTAK SAHADA BİR MAÇ

Burası Türkiye Petrolleri’nin emektar sahası. Etrafında yapıların olmadığı Site’deki toprak saha, 1970’li yıllarda mahalli takımların maçlarını oynayabilecekleri tek stattı. Soyunma odalarının bile olmadığı o dönemlerde kurulan Doğanspor ile Demirspor arasında oynanan maç 2-2’lik skorla bitmişti. O dostluk maçından geride bu kare kaldı. TP Stadı, hızla değişti. O sert zeminin yerini önce çim, ardından da sentetik çim aldı.

Editör: TE Bilişim