Reşat Yiğiz

ARIKDOĞAN, PLAY-OFF HEYECANI YAŞATMIŞTI

1998-99 Sezonunda Batman Petrolspor’u, 2. Lig Play-Off’a taşıyan Teknik Direktör Levent Arıkdoğan’dı. Petrol’ün güçlü kadrosunda Kerim, Veysel, Servet, Reşit ve Bekir’in bulunduğu kadroda tecrübeli çalıştırıcı Arıkdoğan, TP stadında futbolcularını uyarırken. Şimdi ne o stat da idman ne de eski futbolcuların yakaladıkları başarı kaldı.

ALTYAPIDAN YILDIZLAR YETİŞTİ

Bir dönemler profesyonel takım kadar Petrolspor’un altyapısı da güçlüydü. Altyapıda yetişen yıldız futbolcular, profesyonel takımda da forma giydi. Fatih, Atilla, Rıdvan ve kaleci Bülent gibi genç futbolcular, bir dönemler Petrol’ün altyapısında yıldızı parlamıştı. İşte 90’lı yıllarda Petrol’ün altyapısında forma giyen futbolcular.

ACAR FUTBOLCUYDU

İzmir-Altay’dan Batman Petrolspor’a transfer olan Ahmet Acar, Kırmızı-beyazlı ekibe gelmiş geçmiş en iyi orta saha elemanıydı. Orta sahanın beyni olan İzmirli Acar, duran topların da ustasıydı. 1998-99 sezonunda Batman’a konuk olan Ağrıspor’u, Ahmet Acar’ın orta sahadan attığı golle deviren Kırmızı-beyazlı ekip, 16 Mayıs şehir stadındaki kapalı ve açık tribündeki yüzlerce futbolseveri ayağa kaldırmıştı. Nefes kesen o maçta yıldızlaşan Acar’dan bir kare.

 O DEMİRSPOR YOK…

Batman Petrolspor’da yetişen bazı futbolcuların da forma giydiği Demirspor, kısıtlı imkanlarla da olsa Başkan Şehmus Demir’in döneminde 3. Lige ‘merhaba’ demişti. Petrollü eski futbolculardan Sabahattin ve Mesut’un da ter döktüğü Demirspor, ilgisizlikten ilk yıl katıldığı 3. Ligde amatör asansör takım olmuştu. İşte 1996-97 sezonundaki Demirspor on biri.

Editör: TE Bilişim