Reşat Yiğiz

30 YIL ÖNCESİNDE ŞAMPİYONLUK

Petrol şehrine 2. Ligi yaşatan ilk ekip şimdi kapanan ekip Batman Belediyespor’du. 16 Mayıs şehir stadının etrafında tek bir apartmanın olmadığı dönem 1989-90 sezonuydu. Dönemin Turuncu-Mavili ekibi, güçlü kadrosuyla şampiyonluk ipini göğüslediğinde bölgenin köklü takımları, zirve mücadelesinde geride kalmıştı. İşte 16 Mayıs şehir stadında küçük büyük Batmanlı taraftarlar, güvenlik görevlileri içinde şampiyonluk turu atan Belediyesporlu futbolcularla. Batmanlı futbolseverler, bu tabloya hasret kaldı.

20 YIL ÖNCESİNDE DE HEYECAN VARDI

Batman Petrolspor da Belediyespor gibi 2. Lig ve Süper lig heyecanı yaşatan ekipti. Kulüp Başkanlığını Talat Atalay’ın yaptığı dönemde Petrol’ün güçlü kadrosu, rakiplerinin korkulu rüyasıydı. Forvet Okan, Ercan, Faruk, Reşit, Tolga, Servet ve Ahmet gibi yıldız futbolcuların formasını giydiği Kırmızı-beyazlılar, bir maç öncesinde 16 Mayıs şehir stadında ısınırken, kurban da her maç öncesi kesilirdi. 20 Yıl öncesine dek heyecanın olduğu 16 Mayıs’ta şimdi o manzaraların yerini sessizlik aldı.

KOLEJ GİBİ TAKIMDI

Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım’ın profesyonel ligde ilk Teknik Direktörlüğünü yaptığı Batman Petrolspor, ilk özel maçını da Yıldırım’ın çalıştırdığı Şanlıurfaspor’la yapmıştı. Kaleci Bedrettin, Ayhan Demirhan, Selman Gönül, Hayrettin Aktan, Sait Baymaz, Halil Türe ve Batmanlı diğer futbolcuların da forma giydiği Kırmızı-beyazlılar, Şanlıurfa deplasmanından 1-1’lik skorla dönmüştü. İşte maç öncesinde Kırmızı-beyazlı kafilenin Harran otelinden karesi.

İZ BIRAKAN FİLE BEKÇİSİ

Batman Petrolspor’da uzun süre file bekçiliği yapan ve daha sonra kaleci antrenörlüğünü de sürdüren ‘Cile’ lakaplı Resul Turan’ı, Kırmızı-beyazlı ekibin eski Teknik Direktörlerinden merhum Aydın Tohumcu, keşfetmişti. Bir sezon Batman’da görev yapan Tohumcu, “Eğer kendine bakarsa Resul, geleceğin iyi kalecilerinden biri olacak” demişti. Petrol’ün eski kalecilerinden Resul, bir idmanda objektiflerimize böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim