Reşat Yiğiz

BATMAN ESNAF SPOR TAKIMI

Batman’ın amatör takımları, bir dönemler iki elin parmak sayısından da azdı. Ancak bir o kadar da mahalli takımlar vardı. Batman Belediyespor eski yöneticisi Suat Turan, İdareci Münir, Belediyespor eski futbolcularından Hüseyin Demirhan, Kasım ve Adil gibi profesyonel takımlarda forma giyen futbolcuların da aralarında bulunduğu Esnafspor, diğer takımlar gibi maçlarını Endüstri Meslek Lisesi’nin toprak sahasında oynardı. Şimdi o emektar sahanın yerinde eğitim yuvası var.

NEREDE O BELEDİYESPOR

Batman’ın profesyonel takımlarından Belediyespor, tam 23 yıl süreyle profesyonel liglerde mücadele etti. Belediye Başkanlığı döneminde iki kez Turuncu-Mavili ekibi 2. Lige çıkaran şimdi ki Milletvekili Ataullah Hamidi, sporseverlerin de gönlünde taht kurmuştu. 2010 Yılında 3. Lige düşen Turuncu-mavililer, ilgisizlikten kapanmıştı. İşte Turuncu-Mavili ekibin 3. Ligin son dönemindeki kadrosundan bir fotoğraf.

BİTLİS’Lİ FARUK’UN BAŞARISI

Uzun yıllar Batman Petrolspor’un formasını giyen Bitlisli Faruk, orta sahanın beyniydi. 3. ve 2. Ligde Kırmızı-beyazlıların formasını giyen Faruk, Batman’da yıldızı parlayan futbolcuydu. Orta sahadaki çalışkanlığıyla bir dönemler Batmanlı futbolseverlerin gönlünde taht kuran Faruk, “Profesyonel futbol yaşamımda Batman’da  güzel yıllarım geçti. Ömrümde petrol şehrini unutamam” diye Batman Çağdaş’a açıklamada bulunmuştu.

DEMİRSPOR DA MAHALLİ LİGE DÜŞTÜ

3. Lige çıkan Batman’ın eski amatör takımlarından Demirspor Kulübünde en başarılı Başkan işadamı Şehmus Demir’di. Batman amatör kümeden Demirspor’u önce GAL ligine ardından da ‘3. Lig’e çıkaran işadamı Demir, Demirspor’a altın yıllar yaşatmıştı. İşte eski Demirspor’un on biri.

Editör: TE Bilişim