MERHUM KOYUNCU TAKIMIN BAŞINDAYDI
1984-85 Futbol sezonu öncesinde Batman Petrol 3. lige yükselmenin planlarını yapıyordu. Bir dönemler takımın antrenörü merhum Muzaffer Koyuncu idi. Yardımcısı ise Nihat Tan’dı. Orhan Kapucu, İsmail Baysal, kaleci Mithat Atalay, Feridun Yeni, Yaşar Sessiz, merhum Veysi Olgun ve Halil Türe gibi önemli futbolcuların görev yaptığı Kırmızı-beyazlı ekipten geride bu kare kaldı.

NEREDE O ESKİ PETROL
Kadrosunu tamamen yerli futbolculardan oluşturan Batman Petrolspor Türkiye kupası finalinde karşılaştığı Kocaeli’ye Siirt ve İzmit de zor anlar yaşatmıştı. İşte Petrol’ü Türkiye kupasında yarı finale taşıyan 11’deki bazı futbolcular : “Nihat Tan, Müjdat Demir, Nihat Gönülaçar, Ceylan, Feridun Yeni (Ayaktakiler), Hidayet, Kadir, Hayyam, Mehdi Tan, Sedat Özsümer ve kaleci Mithat (Oturanlar).

BATMAN’IN ESKİ GENÇLİK SPOR MÜDÜRÜ

Batman’ın eski Gençlik Spor Müdürlerinden Hamit Kanağı, 18 yaşında Batman Petrolspor’un formasını giyen futbolculardandı. Yıl 1976… Türkiye Petrolleri emektar sahasında genç sporcu Kanağı, Kırmızı-Beyazlı ekibin formasını giydiğinde okul arkadaşları da o’nu izlemeye gelmişti. Kapalı spor salonunun görüldüğü TP stadında Petrol formasını giyen Hamit Kanağı, başarılı futboluyla göz doldurmuştu.

Editör: TE Bilişim