Reşat Yiğiz

MALATYA-BATMAN PETROLSPOR MAÇI
Sene 1984 veya 1985 yılı. Kayınbiraderim rahmetli Şinasi’den bir telefon aldım. “Malatya Demirspor’un yöneticisi olduğunu, Demirspor’un Malatya amatör ligde birinci olduğunu, Batman Petrolspor’la maç istediklerini” söyledi. Ben de Genel Sekreter Baki Osmanoğlu’na ilettim. O da kabul etti. Bir gün kararlaştırdık. Benim de Malatya’lı olmam, Demirspor’lu futbolcularından bazılarının akrabam olmasından dolayı onlara güzel bir karşılama hazırladık. Demirspor’a tren bedava ya; TPAO Beyaz saray’da bir yer ayarladık, yemeklerini de organize ettik. Ben maçın denk geçeceğini tahmin ediyordum.

Maç başladı. Petrolsporlu futbolcular, Malatya Demirspor’u ablukaya aldılar. Maç 5-0 Petrolspor’un galibiyeti ile sonlandı. Hele de Kadir Gayretli’nin orta sahadan alıp on sekizin köşesinden topu doksana takmasını unutamam. O maçtan sonra kayınbiraderim Şinasi’ye çok takılmıştım. Allah rahmet eylesin.  

UĞUR YILDIRIM…
Uğur Yıldırım dönemi de dahil  Petrolsporlu futbolcular yöreden seçiliyordu. Uğur Hoca zamanında Tarık Yurttaş ve Hacı Güldalı gibi futbolcuların dış takımlara transfer olduğunu biliyorum. Belli bir zamana kadar futbolcu ihraç eden Petrolspor, zamanla futbolcu ithal eden duruma gelmiş. Uğur Hoca zaman zaman Petrolsporlu futbolculara  maçlarımızı izlettirir ve onlara taktikler verirdi.

PETROLSPOR’UN ŞİMDİ Kİ HALİ…
Petrolspor’un tüm yükünü Türkiye Petrolleri çekerdi. Zamanla bu yük kısmen dağılmış. Petrolspor özelleştirilmiş; barınma ve yemek ihtiyaçları TPAO tarafından karşılanmıyormuş. Valilik de yardım ediyormuş. Belediye’yi bilemem. Üç gün önce Batman’da idim. Belki tanıdık rastlar diye sağa-sola bakarak ilerliyordum. Ben mi eskimişim onlar mı gençleşmiş hiç bilmiyorum. Üç gün dolaştım bir tek tanıdığa rastladım. Birisi kafasını eğerek bana yaklaştı. Yüzünü gördüğümde hemen tanıdım. ‘Kutbettin Barlak’ dedim.

İMKAN VAR, BAŞARI YOK…

Ankara’ya dönerken çok şık gençlerin hava alanında dolaştığını ve resim çektirdiklerini gördüm. Gerçekten hepsi pırıl pırıldı, siyah elbiseleri bordo kravatları ütülü idi, jilet gibilerdi. Uçakta da tam ortalarına düşmüştüm. Solumda bir Batman’lı sağımda da bir Samsun’lu futbolcu vardı. Ankara Altındağ Belediyespor’la maçları varmış. 3- 2 yenildiler. Birinci devrenin sonlarına doğru TRT Kürdi’yi açtım, maçı izledim. Barlak’ın yorumuyla güzel bir karşılaşma sunumu geride kalmıştı.

İLUH’TAN BATMAN’A…

Batman’ın ‘İluh’ isimli bir köyden 500.000 nüfuslu bir kente dönüşmesinde, Batman sporunun gelişmesinde petrol ve TPAO’nun büyük katkısı olmuştur. Batmanlılara ve tüm tanıdıklarıma selamlarımı iletir. Petrolsporumuza başarılar dilerim…

Editör: TE Bilişim