Reşat Yiğiz

YIL 88. BATMAN STADI

Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, 1988 yılında düzenlediği ‘Yılın Başarılı Sporcuları’ yarışmasında ödül töreni şimdi ki 16 Mayıs Şehir stadında yapılmıştı. Stad zemininin toprak olduğu dönemde Siirt eski Valisi Selami Teker, kendisine eşlik eden Batman’ın son Kaymakamı Ali Ülger ve Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan ile stadı dolduran binlerce taraftarın karşısına çıkmıştı. Vali Teker, yarışmada birinci seçilen Petrolspor eski sporcusu Şahabettin Yanar’a madalyasını verirken, Belediyespor eski defans elemanı Erol Demirhan da dönemin son Kaymakamı Ali Ülger tarafından ödüllendirilmişti.

16 MAYIS’TA TARİHİ BİR GÜN

Batman Petrolspor’un 2. lig için gün saydığı 1995-96 futbol sezonunda; 16 Mayıs Şehir stadı görülmeye değerdi. Olgun taraftar topluluğu kapalı tribünün iki tarafını da hınca hınç doldururdu. Tribünlerde yer bulamayanlar ayakta maçı izlerken, engelli taraftarlar da motosikletlerle stadın pistlerinde maç saatini beklerdi.

KAPALI SALON 45 YILDIR AYAKTA

16 Mayıs Şehir stadı bitişiğindeki kapalı salon tam 45 yıldır spor aktivitelerinin yapıldığı eski salon konumunda. Onarımlarla bugüne kadar ayakta duran kapalının durumunu görmeye gelen dönemin Gençlik Spor Genel Müdürlüğü üst düzey yetkililerine, 1994 yılında dönemin Batman Gençlik Spor İl Müdürü Abdulkadir Ekmen bilgi verirken, stadın onarımına dikkat çekmişti.

O KOLEJ TAKIMI GERİDE KALDI

Batman Petrolspor, 80’li yılların sonlarında parmakla gösterilen kulüptü. Yerli futbolculardan ağırlıklı kadrosu bir dönemler Elazığ, Adıyaman ve Mardin gibi takımlara kök söktürüyordu. Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım’ın çalıştırıcılığını yaptığı dönemde Petrolspor’da iz bırakan futbolcular; kaleci Metin, Yahya, Şahabettin ve Ayhan bir arada.

Editör: TE Bilişim