Reşat Yiğiz

BELEDİYE, 2. LİGLE BULUŞUNCA…

1989-90 Sezonunda 2. Lige ‘merhaba’ diyen Belediyespor, Batmanlı futbolseverlerin yüzünü güldürmüştü. 16 Mayıs şehir stadının etrafında tek-tük yapıların yükseldiği dönemdi. Şimdi ki Geçit otelinin de inşaatı yeni yükseliyordu. TÜPRAŞ Batman Rafinerisi bacasından yükselen dumanlar artık geride kaldı. İşte Belediyespor’un 2. Ligdeki ilk sezon açılışından bir kare.

PETROL’ÜN 2. LİG DÖNEMİ

Batman Petrolspor, 2. Lig düşünü 1995-96 sezonunda gerçekleştirmişti. Kırmızı-beyazlılar, 1997-98 sezonunda kurduğu güçlü ekiple rakiplerinin korkulu rüyası olmuştu. Sakaryalı Okan Babahasan, Mustafa Boztepe, Ahmet Demirhan, Siirtli Recep, Karabüklü Kerim, Altaylı Ahmet, Ankara-Telekom’lu Tolga ve Veysel Özdaş’ın forma giydiği o ekip, süper ligin kapısından dönmüştü. İşte 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde ısınan Petrollü eski futbolcular.

TELEKOM 3. LİG KAPISINDAN DÖNMÜŞTÜ

Güneydoğu Anadolu Liginde 3. Lig terfi maçlarını Mersin’de oynayan Batman Telekomspor, istediği sonucu alamamıştı. İşte Mersin yolculuğunda Telekom’un on biri; “Kasım, Emin, Melih, Hacı, Kenan, Mustafa, Ufuk, Esat, masör Selim, Selman (ayaktakiler). Kaleci Mahmut, Yılmaz, Osman ve malzemeci Halil.”

AMATÖR KÜMEDE BU TABLO DEĞİŞMEDİ

Batman Amatör kümede yıllar öncesinden günümüze maçların bir bölümü hep gergin geçti. Aydınkonak semt sahasında daha önce oynan müsabakalar, stadın fiziki koşullarının yanı sıra hakemlerin tartışmalı kararları yüzünden saha karışıyordu. İşte 1996-97 sezonunda Batmanspor ile Güvenspor müsabakasından bir manzara. Saha içinde başlayan gerilim saha dışına yansıyordu.

Editör: TE Bilişim