Reşat Yiğiz

KOLEJ GİBİ TAKIMDI

58 Yıllık Batman Petrolspor’da yüzlerce futbolcu forma giyerken, 90’lı yıllarda yerli futbolculardan ağırlıklı kadro; Batman Belediyespor’un da 2.lige yükselmesinde de önemli rol oynamıştı. Masör Çetin, Siirtli Nezir, Bismilli Orhan, Reşit, Mehmet Gönülaçar vb. gibi futbolcular yerli Teknik Direktör Abdulkadir Gayretli ile başarılı bir sezona imza atmıştı. İşte 1.caddedeki bir restaurantta Petrolspor’lu futbolcular bir yemek öncesinde objektiflerimize böyle yansımıştı.

BELEDİYESPOR ZİRVEYE OYNADI

Şimdilerde kapatılan Batman Belediyespor 2.ve 3.ligde mücadele ettiği dönemlerde hep zirveyi kovalayan ekipti. Kaleci Murat, Hanefi, Şafii, Seyithan, Yılmaz ve Bedrettin’in forma giydiği Turuncu-mavililer 94-95 sezonunda hazırlık dönemini Van’da geçirmişti. İşte Turuncu-mavili ekibin geçmiş kadrosundan geride bu kare kaldı.

REŞİT, MALATYA’DA FORMA GİYDİ

Batman Petrolspor’un altyapısında forma giyen Reşit Kaygu, merhum Metin Kanağı ile birlikte Malatya’da forma giydi. Sarı-Kırmızılı ekibin başarılı defans elemanı Reşit, daha sonra sevdiği Malatya’dan eski kulübü Petrolspor’a dönmüştü. İşte Reşit Kaygu’nun Malatya’dan ayrılmadan önce Sarı-Kırmızılı formayla son karesi.

GENÇLERBİRLİĞİ FUTBOLCU FABRİKASIYDI

Edip Kızılbulut’un kuruculuğunu yaptığı Batman Gençlerbirliği, 80 ve 90’lı yıllarda sayısız yıldız futbolcu yetiştirdi. Batman amatör takımlarının yanı sıra profesyonel takımlara da futbolcu veren Gençlerbirliği, şimdi mazisini arayan bir kulüp. Hacı Güldalı, Mahmut ve Mehdi gibi eski futbolcuların forma giydiği Gençlerbirliği ilgisizlikten ikinci amatör kümeye düştü.

Editör: TE Bilişim