Reşat Yiğiz

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

Batman Belediyespor’dan sonra 2. Lig’le buluşan Batman Petrolspor’un, 16 Mayıs şehir stadındaki şampiyonluk kutlaması bir başkaydı. Halk oyunları ustası Selahattin Aslan, folklor ekibiyle şehir stadına şenlik katmıştı. Petrol’ün şampiyonluk turu öncesinden folklor ekibinden bir manzara.

NE FUTBOLCULAR YETİŞTİ

Batman Petrolspor’da 20 yıl öncesine kadar kulübün altyapısı sağlamdı. 2. Ligin hesaplarını yaptığında geniş kadro kuran Kırmızı-beyazlılar altyapısında yetişen Ahmet Türel, Cengiz Akboğa, Fatih Kanağı ve Karabüklü Kerim’i de renklerine bağlamıştı. 1994-95 sezonunda Batman Petrol’lü futbolcular, Balpınar beldesindeki merada çalışırken objektiflerimize böyle yansımıştı.

2. LİGDEKİ BELEDİYE!

İki kez 2. Lige girmesine rağmen ‘asansör’ takım olmaktan kurtulamayan Batman Belediyespor’u, 1994-95 sezonunda çalıştıran Teknik Direktör Fatih Zambak, başarılı olmamıştı. Seyithan, kaleci Bedrettin ve Yusuf’un aralarında olduğu Turuncu-Mavili ekibin, 16 Mayıs şehir stadında lige hazırlık yaptığı dönemden bir manzara.

BAŞARILI YÖNETİCİLERDİ

Bir dönemler Batman Petrolspor’un 2. Lige girmesinde büyük çaba gösteren TP emeklisi ve eski futbolcu Abdulvahap Akbaş ile Komşu ilçe Kurtalanspor’un 3. Ligde fırtına gibi esmesinde emeği olan Hüseyin Günbat, 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde verdikleri centilmenlik mesaj, futbolseverlerin de takdirini toplamıştı.

Editör: TE Bilişim