BATMAN-ELAZIĞ MAÇLARI
Batman’ın profesyonel takımları ile Elazığspor arasındaki maçlar hep gergin ortamda geçerdi. Petrol şehrinin profesyonel takımları Petrol ile Belediyespor, Elazığspor ile oynadıkları müsabakalara futbolseverler akın ederdi. 16 Mayıs şehir stadında Belediyespor 2. Lig rakibi Elazığspor’ 2-1’lik skorla devirirken, takımın başında Teknik Direktör Fatih Zambak vardı. Konuk ekibin çalıştırıcısı ise Haluk Güler’di. İşte 95-96 sezonunda 16 Mayıs şehir stadında iki takımın teknik direktörlerinin sahadaki anı.

AYRILMAZ İKİLİYDİLER
2. Lig’de Batman Petrolspor’un başarılı futbolcularından Reşit Kaygu ile Mehmet Kaplan, ayrılmaz ikili gibiydi. Elazığ’da forma giydiği dönemde Malatya’da top koşturan Reşit Kaygu ile arkadaş olan Kaplan, Batman Petrolspor’a transfer olduğunda büyük sevinç yaşanmıştı. İşte o ayrılmaz ikiliden bir kare.

TELEKOMSPOR DA İZ BIRAKTI
Batman Amatör liginde 90’lı yıllarda PTT ile birleşen Telekomspor, Bölgesel Lig’de şampiyon olduktan sonra 3. Lig terfi maçlarına katılmıştı. Mersin’deki final maçlarında bekleneni veremeyen Telekomspor’a, Haber-Sen Batman Şubesi, dövizlerle başarı dilemişti.

TP STADI VE 40 KİŞİLİK TESİS
Türkiye Petrolleri’nin 60 yıllık emektar stadı, 1993 yılına kadar toprak zemine sahipti. Yüzlerce futbolcunun ter döktüğü o sahada 2. Lig hesapları dönemin TP Müdürü Erdal Ahıska tarafından yapılmıştı. Kadrosunu bölgenin iyi futbolcularından oluşturan Petrol’ün Teknik Direktörü Malatyalı İsmail Tekin olunca şampiyonluk da gelmişti. İşte o şampiyon kadro, 40 kişilik tesisin komşu olduğu o emektar sahada idman yaparken.

Editör: TE Bilişim