PETROL’DEN GS’YE
Batman Petrolspor’da sayısız futbolcular yetişti. 90’lı yıllarda Kırmızı-beyazlı ekibin yıldızlaşan forveti Mehmet Gönülaçar, önce Gaziantep ardından da Galatasaray’ın yolunu tutmuştu. İşte Gönülaçar ile Petrolspor’un eski kaptanı Sait Baymaz’ın birbirlerine olan bağlılıklarından bir kare.

ŞİMŞEK’İN ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
Aktif futbolu bıraktığında antrenörlüğe başlayan ve halen 1955 Batmanspor’u BAL’da çalıştıran Metin Şimşek, 1995-96 futbol sezonunda 2. Lig’e çıkan Petrolspor’un başarılı kaptanıydı. 16 Mayıs şehir stadında şampiyonluk öyküsünü TRT ekranlarına aktaran Şimşek’ten bir fotoğraf.

PETROL’ÜN UNUTULMAZLARI
1998-99 Futbol sezonunda Kırmızı-beyazlı ekibi PTT Liginde play-off’a taşımasında emeği olan başarılı futbolcular arasında Servet, Recep ve Okan Öztürk’tü. 16 Mayıs şehir stadında rakiplerine kök söktüren ve puan kaptıran Petrol’ün başarılı futbolcuları, Batmanlıların gönlünde taht kurmuştu.

PETROL’ÜN DENEMELERİNE KATILMIŞTI
Batman Belediyespor’un bir dönemler kaptanlığını yapan ve aktif futbol döneminde Turuncu-mavili ekibin başarılı defans elemanı Erol, bir dönemler Batman Petrolspor’un da denemelerine katılmıştı. Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım’ın üzerinde titizlikle durduğu Erol, toprak zeminli TP stadında objektiflerimize böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim