Reşat Yiğiz

NE STAD DI AMA!

Burası şimdi ki 16 Mayıs şehir stadı. Belediyespor’un 3. lige çıktığı ilk sezondu. Turuncu-Mavili ekibin kadrosunun çoğunluğu yerli futbolculardan oluşuyordu. Stadın hemen karşısında Atatürk Kapalı spor salonu vardı. İhata duvarı yeri yükseltilmişti, stadın zemini ise topraktı. Stattan kapalı spor salonu görülüyordu. Derme-çatma tribünde ise futbolseverler maç izlerdi. İşte o dönemler Belediyespor’da forma giyen Kasım ile Erol’un objektiflerimize poz verdikleri  bir kare.

BÖLGENİN İLK ANTRENÖRLERİ
Batman Petrolspor’da yıllarca aktif futbolculuk ile antrenörlük yapan Abdulkadir Gayretli, 1986 yılında Diyarbakır’da ‘C kursu’ antrenörlük belgesini alan ilk hocalar arasında yerini aldı. 30 Antrenörün belge aldığı kursta yakın arkadaşı olan Bitlisspor eski Teknik Direktörü merhum Naif Gültekin ile Gayretli’nin Diyarbakır kursundan geride kalan hatıra karesi.

FUTBOL EMEKÇİSİYDİ
Batman Yeşiltepespor’da forma giydikten sonra 1984-85 futbol sezonunda Siirt YSE spor’a transfer olan Batmanlı Tahir, ‘rüzgarın oğlu’ lakabıyla tribünleri ayağı kaldırırdı. Batman Petrolspor’lu eski futbolculardan Yılmaz Yalpı ve Yaşar Barut’la birlikte Siirt’i 3. Lige çıkaran Batmanlı Tahir’in, Siirt YSE spor formasını giydiği dönemden bir fotoğraf.

16 MAYIS’IN AÇIK TRİBÜNÜ!
Batman Petrolspor 2. Lige girdiği dönemde tribün kapasitesi artırılan 16 Mayıs şehir stadının açık tribünlerinin yapıldığı tarih 1996-97 sezonuydu. O günden bu güne dek emektar sahaya çivi çakılmadı. Belediyespor’un 2 kez şampiyonluk yaşadığı, Petrol’ün de 2.lig ile play-off heyecanını yaşadığı 16 Mayıs şehir stadı, Batman’ın diğer profesyonel temsilcileri Karşıyaka ve Demirspor’a da ev sahipliği yapmıştı. İşte emektar stadın açık tribünlerinin 1990’lı yıllardaki manzarası.

Editör: TE Bilişim