Reşat Yiğiz

İŞTE ÖRNEK KULÜP

58 Yıllık kulüp Batman Petrolspor, dünü ile bugünü ile hep farkındalık oluşturdu. 90’lı yıllarda mütevazi bir bütçe ile şampiyonluğu hedefleyen kırmızı-beyazlıların kadrosunda fedakar futbolcular vardı. “Herşey Batman için. Her şey senin için” yazılı pankartla 16 Mayıs Şehir stadındaki taraftarların önüne çıkan Kırmızı-beyazlı ekibin o kadrosundaki bazı futbolcular : “Sait Baymaz, B. Mustafa, Metin, Okan Atalay, Şeref, Yahya, Mahmut, Burhan Bağcı, Hayrettin Aktan ve Salih.”

YEDEK KULÜBESİNDE O AN

1988-89 Futbol sezonu. Yer 16 Mayıs Şehir stadı. Teknik Direktör Muammer Aygül, yönetici Yüksel Kurt, malzemeci Mehmet Ali, masör Çetin, yedek kaleci Resul ve Mustafa Zengin’in, Mardin maçını pür dikkat izledikleri anda objektiflerimize böyle yansımıştı.

1994-95 BELEDİYESPOR EKİBİ

İki kez 2.ligde mücadele eden Batman’ın profesyonel ekiplerinden Belediyespor’u 1193-94 sezonunda çalıştıran isim Elazığlı antrenör Mustafa Aksu’ydu. Volkan ve Seyithan gibi başarılı futbolcuların da forma giydiği Turuncu-mavili ekibin, Elazığ kampındaki hazırlığından bir fotoğraf. Şimdi ne o futbolcular Batman’da kaldı, ne de mazisi başarılarla dolu eski Belediyespor profesyonel lige tutunabildi.

PETROL’ÜN ELAZIĞ ÇIKARMASI

Batman Petrolspor 1997-98 futbol sezonunda ‘zirve’ yarışı için çekiştiği ezeli rakibi Elazığ’ı deplasmanda Günay ve Tolga’nın golleri ile 3-1’lik skorla devirmişti. Kırmızı-beyazlıları zorlu deplasmanda yalnız bırakmayan Batmanlı futbolseverler, Elazığlı seyircileri de susturmayı başarmıştı. İşte maç bitiminde Kırmızı-beyazlılar, Batmanlı futbolseverleri selamladığında objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim