Reşat Yiğiz

1970 CİHANSPOR
1960 Yılında kurulan Batman Petrolspor’un altyapısı konumundaki takımlar amatör ve mahalli futbol ekipleriydi. Yıl 1970. Türkiye Petrolleri’nde çalışan petrol emekçilerinin çocuklarının kurduğu Cihanspor’da forma giyen eski sporcular; “Sedat Özsümer, Edip Bulut, İshan Bedük, Mehmet Modaoğlu, Şemsi Çelik, Turan ve Cengiz Lokumlu (Ayaktakiler), Mehmet Alptekin, Ata Alp, Ömer Terzi ve merhum Ahmet Günbattı (Oturanlar).”

ULUSOY, BATMAN’A HAYRAN KALMIŞTI
1998-99 Futbol sezonunda eski Futbol Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’u, Batman’a davet eden Petrolspor’un unutulmaz Başkanı Talat Atalay, Batman’ın futboldaki konumunu bu fotoğrafla ortaya koymuştu. O dönemler çimlendirdiği TP’nin emektar sahasına eski Federasyon Başkanı Ulusoy’u konuk eden Atalay, övgü dolu sözler almıştı. İşte Atalay ile Ulusoy, TP’nin emektar stadındaki incelemeleri sırasında objektiflerimize yansıyan karesi.

TARIK YURTTAŞ’IN GENÇLİĞİ!
Batman Petrolspor’un halen Teknik Direktörlüğü’nü yapan Tarık Yurttaş, Batman Petrolspor’da yıldızı parlayan futbolcular arasındaydı. Yıl 1987. TP stadına komşu olan kapalı spor salonunda objektiflerimize poz veren Tarık, Ekrem Beytüt, Kenan, Ayhan ve Ekrem Petrolspor’da iz bırakan futbolculardı.

BATMAN’IN İLK HALI SAHASI
16 Mayıs Şehir Stadı ve kapalı spor salonuna yakın mesafede ilk halı sahanın yapıldığı tarih 90’lı yılların başıydı. Şafak mahallesinin henüz olmadığı o bölge küme evler adresiyle biliniyordu. Halı sahanın temeli atıldığında Şafak mahallesi Fatih ile Yavuz Selim mahallelerinin yerlerinde yeller esiyordu. İşte petrol şehrinin ilk halı sahasından bir manzara.

Editör: TE Bilişim