Reşat Yiğiz

BATMAN GENÇLİKSPOR’UN ASLARIYDILAR

1985 Yılına kadar Batman Gençlikspor’da forma giyen Türkiye Petrollerinin emekçileri, işten fırsat bulup sahada da forma terletirdi. İşte TP’nin emektar sahasında Gençlikspor ile Beşirispor maçı öncesinde eski futbolcular arasındaki dayanışmadan bir fotoğraf. Gençlikspor’un as futbolcularından 1985-86 futbol sezonunda forma giyen Metin Alptekin, emekli eğitimci Hüseyin Akınbay (Ayaktakiler). Beşirispor’da forma giyen TP emeklisi ‘Hacıoğlu’ lakaplı Halil Yıldız’ın  hatıra karesi.

BATMAN GENÇLİKSPOR, VAN STADINDA!

Batman Gençlikspor, Batman amatör kümenin iddialı ekiplerindendi. Lig öncesi ve devre arasında özel maçlara da ağırlık veren Batman Gençlikspor, 1982 yılında Van’ın iddialı ekiplerinden Hoşapspor’la deplasmanda özel maç yapmıştı. Van stadında oynanan müsabaka 1-1’lik skorla sonuçlanmıştı. Batman Gençlikspor’un takım kaptanlığını ise merhum Mehmet (Esip) İnağ üstlenmişti. İşte Batman Gençlikspor’da 37 yıl önce forma giyen futbolcular; “Kaleci lastik Naci, Hüseyin Akınbay, Salih, Nurettin Sütçü, Ekrem Beytüt, merhum Hasan Akınbay ve Metin Alptekin (Ayaktakiler). Mehmet (Esip) İnağ, Fadıl Kayra, Esat, Hamdullah, Talip, merhum Ebedin Satıcı, Cahit Sönmez (Oturanlar).”

KARLI ZEMİNDE MAÇ

Bir dönemler 4 takımın mücadele ettiği Batman amatör kümede büyük fedakarlık yaparak, forma giyen futbolcular vardı. Yıl 1984. Stat; Türkiye Petrollerinin emektar stadyumu. Batman Gençlikspor ile Yeşiltepe maçı öncesinde, toprak zemin tamamen karla kaplı ama o dönemin futbolcuları, maç tatil edilmesin diye o soğuk havada forma giymiş. Batman Gençlikspor’un defans elemanları Metin Alptekin ve merhum Mehmet (Esip) İnağ, ayakta. Yeşiltepesporlu Muhdi Tan ise objektiflere böyle yansımış.

PETROLCÜLERİN BİRLİKTELİĞİ

Batman’ın ilk profesyonel takımı olan Petrolspor, 80 ve 90’lı yıllarda kolej takımını andırıyordu. O dönemlerin kadrosu tamamen yerli futbolculardan oluşuyordu. Kırmızı-beyazlılar, boş zamanlarını bilardo masasında geçirirdi. İşte o dönemin kadrosundaki bazı futbolcular; Faris, kaleci Fehmi, Metin Sevim, Kutbettin Barlak, Okan Atalay, İlhan Rüzgar, Cengiz (Ayaktakiler). Enver (Oturan)

Editör: TE Bilişim