TPAO STADI BÖYLEYDİ
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün emektar futbol sahasında unutulmayan karelerden biri. Petrolspor’un yanı sıra Batman amatör takımlarının da müsabakalarını oynadığı emektar stad, özellikle yağışlı havalarda çamur deryasına dönüşürdü. Topun güçlükle sürüldüğü o sahada futbolcular, mücadeleden çok çamurla boğuşurdu. İşte Batman amatör takımlarından iki ekibin mücadelesinden bir manzara.

STADIN TRİBÜNLERİ BÖYLE DOLARDI
Batman’ın ilk profesyonel temsilcisi Petrolspor’un şehir stadından önce müsabakalarını oynadığı yer Türkiye Petrolleri stadıydı. İşte bir maç öncesinde eski Beyaz Saray binası önündeki açık tribünde yüzlerce seyirci Petrolspor’a destek verirken objektiflerimize böyle yansımış.

ŞAMPİYONLUKTAN BİR MANZARA
Batman Belediyespor’un şampiyon olduğu 89-90 sezonunda 16 Mayıs şehir stadında yer yerinden oynamıştı. Sahasında Yüksekova Cilospor’u farklı bir skorla deviren Belediyespor, şampiyonluk turunu 16 Mayıs şehir stadında taraftarlarla birlikte atmıştı. O dönemlerde yüzlerce taraftar stadın içine koşmuştu. Stadın bitişiğinde Maliye lojmanları yeni yeni tamamlanmıştı. İşte Belediyespor’un ilk şampiyonluğunda stadın manzarası.

NE FUTBOLCULAR NE DE TESİSLER KALDI
Zemini toprak olduğu dönemde yıldız futbolcuların yetiştiği Türkiye Petrollerinin stadında Petrolspor hem maçlarını oynardı hem de idmanlarını yapardı. Petrolspor’a ilk şampiyonluğu yaşatan Malatyalı Teknik Direktör İsmail Tekin’in kurduğu ekip, parmakla gösteriliyordu. İşte o ekibin TP’deki idmanından bir kare. Stada bitişik konumundaki 40 kişilik pansiyonun o hareketli günleri de geride kaldı.

Editör: TE Bilişim