Reşat Yiğiz

AMATÖRLERİN BÜYÜĞÜ YEŞİLTEPE’YDİ
1982-83 Futbol sezonunda Batman amatör ligde yılların köklü takımı Petrolspor’un ilk kez şampiyonluğunu alan ekip Yeşiltepespor’du. Dönemin güçlü ekibini devirip Siirt amatör liginde Batman’ı temsil eden Yeşiltepespor, Siirt engeline takılmıştı. İşte antrenörlüğünü Nihat Tan’ın yaptığı 82-83 sezonunda Beyaz Saray binasının arkada görüldüğü karedeki futbolcular; Nihat Tan (antrenör), Yusuf Yanar, merhum Kadri Beyler, Mustafa Güç, İsmail Baday, Orhan ve Abdurrahman Beycur (Ayaktakiler), Adnan, Abdurrahman Ekinci, İsmail Onur, Kudret, Metin Ekinci (Oturanlar)

BALPINAR’DA PETROLLÜ FUTBOLCULAR
2. Lig mücadelesini verdiği dönemler Türkiye Petrolleri stadı ve 16 Mayıs şehir stadından çok Balpınar beldesindeki merada çalışan Kırmızı-beyazlı futbolcuların renkli kadrosu vardı. İşte 1994-95 sezonu öncesinde Balpınar’da Kırmızı-beyazlı ekipteki bazı isimler; Mustafa Boztepe, Muhammed ve Yunus.

16 MAYIS’IN KAPASİTESİ YETERSİZDİ
1986-87 Yıllarında resmi müsabakalara açılan 16 Mayıs şehir stadı, 1992 yılında kapalı tribüne kavuşmuştu. Kapalı tribün dışında açık tribünlerin olmadığı ve portatif tribünlerden yapılı stadın 1991 sezonundan bir karesi.

BU EKİP, FENERBAHÇE’NİN
REKORUNU KIRMIŞTI
Fenerbahçe’nin 103 gol atma rekorunu kırarak 2. Lig’de 94-95 sezonunda ‘merhaba’ diyen Batman Petrolspor’un kadrosunda yıldız futbolcular forma giymişti. Batmanlı Emin Tosun’un attığı golle, Petrolspor, FB’nin rekorunu egale etmişti. Ağrılı Şeref, Karabüklü Kerim, Sakaryalı Okan Babahasan ve Ordulu Kayahan’ın da forma giydiği o başarılı sezondan bir kare.

Editör: TE Bilişim