Reşat Yiğiz

1981-82 PETROLSPOR KADROSU

Batman Petrolspor’un 1981-82 sezonundaki kadrosu, Türkiye kupası maçlarında aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine toplayan bir ekipti. Kadrosu tamamen yerli futbolculardan oluşan Kırmızı-beyazlıların, bu ekibi Kahramanmaraş’ı kupada saf dışı bırakmıştı. İşte o başarılı on bir; “Orhan Kapucu, Halil Türe, Feridun Yeni, Sedat Sümer, Kadir Gayretli, kaleci Mithat Atalay (ayaktakiler), İsmail Baysal, Hidayet Eren, Mahfuz Fırat, Çetin İnsel ve Şemsi.”

GERCÜŞSPOR LİDERDİ

Bir dönemler Batman amatör kümeye renk katan takımlardan biri de Gercüşspor’du. Kaymakamlık ve Belediye’nin desteğiyle Batman Aydınkonak sahasında oynanan amatör maçlara katılan Gercüşspor A grubunun lideriydi. İşte 1997-98 sezonundaki Gercüşspor on biri.

BİNATLI’NIN İKİ EKİBİ VARDI

Batman merkeze bağlı 3000 nüfuslu Binatlı köyü 15 yıl öncesinde iki takımla mücadele veriyordu. Binatlı Güvenspor, B grubunda başarılı maçlarla adından söz ettirmişti. İşte yılar öncesinden Binatlı Güvenspor’un on biri.

AMATÖRLERİN KADERİ

Batman Amatör küme maçlarının oynandığı 1993-93 futbol sezonunda Aydınkonak semt sahası yetersizdi. Zemini toprak olan sahada zaman zaman sakatlık geçiren futbolculara müdahale edecek sağlık görevlisi bile yoktu. İşte yıllar öncesinde sakatlanan bir futbolcunun imdadına sağlık ekibi yerine futbolcuların yetiştiği manzarası.

Editör: TE Bilişim