EMEKTAR SAHA 30 YIL ÖNCE BÖYLEYDİ

Türkiye Petrolleri’nin emektar sahası, 1960’lı yıllardan bu yana hizmet veriyor. 57 yıllık kulüp Petrolspor’da forma terletenlerin çoğu bu sahadan geçti. 16 Mayıs şehir stadının olmadığı dönemlerde TP tesislerindeki statta yüzlerce seyirci bir araya gelirdi. Batman’ın tek profesyonel temsilcisi Petrolspor’a destek veriyordu. İşte 30 yıl önceki TP stadından bir manzara.

BU DA PETROL’ÜN ALTYAPISI

Profesyonel takımı kadar altyapıya da önem veren Petrolspor yetiştirdiği yıldız futbolcularla adından söz ettirdi. Aydınkonak semt sahasında oynanan Batman amatör küme maçları iki grup halinde yapılıyordu. Antrenör Burhan Kaynak’ın yönetimindeki kırmızı-beyazlıların bu 11’i bir dönemler B grubu lideriydi.

TÜPRAŞSPOR’UN İLK YILLARI

Batman amatör kümeye renk katan ekiplerden biri de Tüpraş Batman rafinerisinin kurduğu takımdı. Bir dönemler antrenörlüğünü İbrahim Sevinç’in yaptığı Tüpraşspor’un kaptanlığını Belediyespor eski futbolcusu Musa yapıyordu. Halen Tüpraş’ın masörlüğünü yapan Rahmi Aydağ’ın da Aydınkonak stadındaki 11 arasındaki hatıra karesi.

YEŞİLTEPE’NİN 90’LI YILLARI

Batman Yeşilktepespor, yıllardır amatör lige tutunmasını bilen ekiplerden. Bir dönemler takım kaptanlığını Lokman’ın yaptığı ve eski Petrolspor’lu Sedat’ın da forma giydiği yeşil-kırmızılı ekibin 90’lı yıllardaki kadrosu.

AMATÖRLÜKTEN, PROFESYONELLİĞE

Batmanlı işadamı Şehmus Demir’in bir dönemler Kulüp Başkanlığını yaptığı Demirspor amatörlükten profesyonelliğe kadar yükselen örnek kulüplerdendi. Kısıtlı imkanlarla önce Batman amatör şampiyonu olan, ardından da bölgesel ligde Batman’ı temsil eden Demirspor 3. lige çıkmayı başarmıştı. Kulüp başkanı Demir, Demirspor’u bırakınca amatörlükten de düşmüştü. İşte Demirspor’un 95-96 yılındaki kadrosu.

Editör: TE Bilişim