Reşat Yiğiz

TPAO SAHASININ DİLİ OLSA DA

16 Mayıs Şehir stadından daha eski olan TPAO stadı 1994’te Belediyespor’a da, Petrolspor’a da hizmet verdi. Batman takımlarının aynı grupta mücadele verdiği dönemde Şehir stadı onarıma alınmıştı. Batman Petrolspor’a konuk olan Şanlıurfaspor sahadan 1-0’lık yenilgi ile ayrılınca yaşanan gerginlik sonrası dönemin Emniyet Asayiş Müdürü Fikri Koca, Çevik Kuvvet ekibi ile futbolcuları yatıştırmıştı. İşte henüz TPAO’da açık sinema ve kapalı sinema binasının da yıkılmadığı dönemde TPAO stadından bir kare.

FEDAKAR KALECİYDİ

70’li yıllarda Batman Petrolspor’da file bekçiliğini yapan Elazığlı Münir, 1994-95 futbol sezonunda Elazığ Hazar’da lige hazırlanan Batman Petrolspor ile Belediyespor kalecilerini bir arada çalıştırmıştı. Hazar kampında birlikte idman yapan Batman’ın iki profesyonel temsilcisinin kalecilerini bir arada çalıştıran Elazığlı Münir, “Yıllarım Batman’da geçti. İki takımın yeri de 3. lig değil” diye mesaj vermişti. İşte Hazar gölü kıyısında kaleci Münir, Batman’ın iki takımını çalıştırırken objektiflerimize yansıyan o anı.

STADDA COŞKU SELİ VARDI

Batman Petrolspor’un bir üst lige çıktığı 1995-96 futbol sezonunda 16 Mayıs Şehir stadının ambiyansı muhteşemdi. Kırmızı-Beyazlı bayraklarla süslenen Şehir Stadındaki maytap ve konfetiler stada ayrı bir renk katıyordu. İşte Petrol’ün şampiyon olduğu sezon öncesinde 16 Mayıs Şehir stadından bir kare.

TED KOLEJİ’NİN SPOR BAŞARISI

TED Batman Koleji’nde eğitim-öğretim gören öğrenciler, salon sporlarına damgasını vurmuştu.TED Koleji eski Beden Öğretmeni Salim Özçelik’in yönetimindeki kız voleybol takımı, 1992-93 öğretim yılında ekip halinde il birinciliğini elde etmişti. Bölgede üçüncü gruba düşen kız voleybol takımı, bölge şampiyonluğunu kıl payı kaçırmıştı. İşte Özçelik ve talebelerinin bir arada olduğu fotoğraf.

HALK YÜRÜYÜŞÜNDEN BİR KARE

1998 Yılında Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘halk yürüyüşü’ etkinliği Turgut Özal bulvarını ana-baba gününe dönüştürmüştü. Henüz yeni yeni çok katlı apartmanların yükseldiği Turgut Özal Bulvarında yolun bir şeridi trafiğe kapanmıştı. Esentepe’den Cumhuriyet meydanına kadar yapılan yürüyüşe dönemin il yöneticileri, öğrenciler ve halk katılmıştı. Turgut Özal bulvarı boydan boya kalabalık kitle ile adeta dolup taşmıştı. İşte o iz bırakan yürüyüşten bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim