Reşat Yiğiz

ŞEHİR STADI VE HAVA GÜCÜ!
1987 Yılında dönemin Kaymakamı merhum Vali Aydın Arslan ile Batman Çağdaş’ın düzenlediği ‘futbol turnuvası’ kentte yankı uyandırmıştı. Mahalli takımlar kadar kurum takımları da turnuvaya ilgi göstermişti. 16 Mayıs şehir stadı, müsabakalara açıldığında ne Şafak ne de Fatih Mahallesi vardı. Stad yakınında temeli atılan Maliye lojmanları dışında bir yapı yok. Gazetemizin turnuvasına katılan Hava lokalinin eski futbol takımından bir kare.

URFASPOR, STAD DA YIKILMIŞTI
Batman Petrolspor’un play-off’a kaldığı sezon 1999-2000 sezonuydu. Şanlıurfaspor’u, Petrolspor’un eski forveti Ercan’ın attığı golle Batmanlılara, süper lig play-off heyecanı yaşatan Kırmızı-beyazlılar, 16 Mayıs şehir stadını bayram havasına çevirmişti. 16 Mayıs şehir stadında Şanlıurfalı futbolcuların yıkıldığı an.

HACI’NIN BAŞARILI DÖNEMİ
Batman amatör Gençlerbirliği ve Batman Petrolspor’da forma terleten Batmanlı Hacı Güldalı, 1990 yılında Ankara PTT takımına transfer olmuştu. PTTspor’da adından söz ettiren Hacı, daha sonra memleketine dönüp antrenörlük yapmıştı. İşte PTT forması altında Adana stadında 22 Aralık 1991 tarihinde maça çıkmadan objektiflere yansıyan Hacı Güldalı’dan bir hatıra kare.

ESKİ FUTBOLCULAR TELEKOM’DAYDI
Batman’ın profesyonel takımlarından ayrıldıktan sonra BAL ligine kadar yükselen Telekomspor’da da mücadele eden futbolcular vardı. Petrol kalecisi Mahmut, Belediyespor’lu Kasım, Petrol’lü Kenan ve Hacı’nın forma giydiği Telekom, 3. Ligin kapısından dönmüştü. İşte Batmanlı eski futbolculardan oluşan eski Telekom kadrosu.

ERKÖKLÜ TAKIMI LİGDEN ÇEKİLMİŞTİ
Bir dönemler Batman 1. Amatör kümede mücadele eden Erköklü (Ermi) köyü takımını eski futbolcular İsmail Onur ile Metin Ekinci, çalıştırmıştı. O köy takımı, daha sonra ilgisizlikten ligden çekilmişti. Batman’la birleşen ve kentin yeni semtine dönüşen Erköklüspor’un eski on birinden bir kare.

Editör: TE Bilişim