Reşat Yiğiz

KARŞIYAKA, DEVAMINI GETİREMEMİŞTİ

Batman’ın kenar semti Karşıyaka, amatör kümedeki çıkışını Bölgesel lige şampiyonluğu, ardından da 3. Ligle taçlandırıp petrol şehrinin 3’üncü profesyonel ekibi olmuştu. Petrol ve Belediyespor’un ardından 3. Lige ‘merhaba’ diyen sarı-yeşilli ekip, kulüp Başkanı Enver Özdemir’le çıtayı büyütmüştü. 1999-2000 sezonunda şampiyonluğunu Mersin Tevfik Gür stadında ilan eden Karşıyaka, 2002-2003 futbol sezonunda profesyonel lige veda etmişti.

TOSUN-BABAHASAN İKİLİSİ

Batman Petrolspor’da 1999-2000 sezonuna kadar forma giyen Batmanlı Emin Tosun ile Sakaryalı Okan Babahasan, futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. Kırmızı-beyazlıların her gol atışında kendilerini futbolseverlerin arasında bulan Tosun ve Babahasan’ın bir maç sonrasında futbolseverlerle birlikte galibiyeti kutladıklarında objektiflerimize böyle yansımıştı.

TELEKOM, BAŞARILI OLAMAMIŞTI…

Batman Karşıyaka ile Demirspor’un ardından Batman’ı, 3. Lig terfi maçlarında temsil eden ekip Telekomspor’du. Batman eski Telekom Başmüdürlüğü çalışanlarının bir bölümünün forma giydiği Telekomspor’da file bekçiliğini Petrolspor eski kalecisi Mahmut üstlenmişti. Merhum Şakir Baymaz’ın antrenörlüğünü yaptığı Telekom, başarısız sonuçlarla dönünce o ekip, ilgisizlikten amatör kümeden çekildi. İşte bir dönemler adını Batman amatör şampiyonu olarak ilan eden eski Telekomspor’un 11’i.

BATMAN GENÇLİK KAPANDI

1970’li Yıllarda Batman Petrolspor ve Yeşiltepe gibi ekiplere kafa tutan amatör kümenin iddialı ekibi Batman Gençlikspor’du. Özellikle 80’li yıllarda TPAO emeklisi Mehmet Apari’nin antrenörlüğünü yaptığı Batman Gençlikspor’da, bir çok futbolcu Petrolspor’a transfer olmuştu. Bir dönemler ASKF Başkanı Mahmut Akyol’un da başkanlığını yaptığı Batman Gençlikspor, yıllar önce amatör kümeden düşünce kulüp de kapandı. İşte bir dönemler Batmanlı antrenör Veysi Özer’in de forma giydiği eski Batman Gençlik’ten bir kare.

BATMAN GÜCÜ, AMATÖRDE TUTANAMADI

Eski Petrolsporlu Ahmet Öner ile Belediyesporlu Ekrem Kanağı’nın kurduğu Batman Gücüspor, mücadele ettiği ilk yıllarda Batman amatör kümeye renk katmıştı. Batman Aydınkonak stat zeminin toprak olduğu dönemlerde; amatör futbolcuların özverisi ve amatörce formaları terletmeleri takdire şayandı. Maddi imkansızlıklar o renkli takımı yakasını bırakmamıştı ve büyük umutlarla amatöre katılan Batman Gücü’de ligden düşmüştü. İşte dönemin eski futbolcuları Öner ile Kanağı’nın yöneticilik yaptığı ve ilk sezon katıldığı amatör kümedeki Batman Gücü’nün eski 11’i.

Editör: TE Bilişim