Reşat Yiğiz

1975’TE GÜNEY GENÇLİK SPOR
1975-77 Yılları arasında Batman kaymakamlığı yapan Doğan Ünlüsoy’un düzenlediği turnuvaya amatör takımların yanı sıra mahalli takımlar da katılırdı. İşte emektar TPAO sahasında Güney Gençlik Spor’un 42 yıl önceki kadrosu; Yaşar Sessiz, Şuaip Yıldız, Abdulkadir Günaydın, Ekrem Kanağı, Muhittin Kılıcıkan, Hamit Kanağı (Ayaktakiler). Suat Turan, Cemal Tan, Hanefi Sessiz, Ekrem Cumali, Cemal Saka (Oturanlar)

PETROL’ÜN EN İYİ DÖNEMİYDİ
Eskişehirli Teknik Direktör Kamuran Yavuz’un yönetimindeki Petrolspor, 1997-98 sezonunda sahasındaki tüm maçlarını galibiyetle kapatmıştı. Kadrosunda kaleci Yüksel, Diyarbakırlı Şehmus, Devran, Recep, Veysel ve eski Belediyesporlu Volkan gibi yıldız futbolcuları bulunduran Petrol, Ankara’nın temsilcisi PTT’yi 3-1’lik skorla geçtiği maçtan bir kare.

TPAO STADI, DOLARDI
Uzun yıllar toprak zeminli saha olan TP Batman Bölge Müdürlüğü’nün emektar sahası Petrolspor’un maçlarında yüzlerce taraftarın akınına uğrardı. İşte 1988-89 futbol sezonunda evinde komşu il takımı Mardin’i ağırlayan ve 1-1’lik skorla sona eren maçtan bir fotoğraf karesi daha.

YÖNDEM, FUTBOLSEVER BAŞKANDI
TPAO Bölge Müdürü Mehmet Yamaç’ın ayrılmasından sonra Bölge Müdürlüğü yapan Fikret Yöndem, Kırmızı-beyazlı ekibin iç saha maçlarını kaçırmazdı. Dönemin TPAO ünite müdürlerinin yönetici olduğu 1992-93 futbol sezonundaki Kırmızı-beyazlı ekibin kadrosu; Muhammer Güler (antrenör), Selami Büyük Yapıcı (Yönetici), Okan Atalay, Hayrettin Aktan, Metin Şimşek, Fikret Yöndem (Başkan), Mehmet Sevim, Kaplan Kaplan (Yönetici), Burhan Bağcı, Sait Baymaz, Yüksel Kurt, İsmail Özel (Yönetici) (Ayaktakiler.) Masör Çetin, Ahmet Türel, Salih, Mustafa, Selman Gönül ve kaleci Resul. (Oturanlar)

ESKİ GOLCÜ ŞİMDİ YÖNETİCİ
Batman Petrolspor’un bir dönemler formasını giyen başarılı forvet Burhan Bağcı, şimdilerde kulübün yöneticilerinden. 1995-96 Futbol sezonunda Batman’a konuk olan Yüksekovaspor’u 3-1’lik skorla geçen Petrol’ün iki golünü de Burhan Bağcı atmıştı. İşte başarılı forvet Burhan’ın o maçtan objektifimize yansıyan karesi.

Editör: TE Bilişim