Reşat Yiğiz

 KIRIKKALE ENGELİNİ AŞAMAMIŞTI

Batman Petrolspor, 1998-99 sezonunda 2. Lig ‘Play-off’ grubuna çıkabilmek için güçlü rakibi Elazığ ve Diyarbakırspor’la kıyasıya çekişmişti. Kırıkkale deplasmanı ise Petrol’ün kader maçıydı. Kaptanlığını Ahmet Demirhan’ın yaptığı Petrol’ü dönemin Milletvekilleri ile il yöneticileri yalnız bırakmamıştı. Zorlu müsabakayı yöneten ise FİFA kokartlı hakem Orhan Erdemir’di. Kırıkkale’de rakibine 1-0’lık skorla yenilen Kırmızı-beyazlılar, sonrasındaki sezonda Batmanlılara Süper lig play-off heyecanını yaşatmıştı.

DİYARBAKIR’I ELİNDEN KAÇIRMIŞTI

Batman Petrolspor ile komşu il Diyarbakırspor arasında maçlar kıran kırana geçerdi. Gerek Diyarbakır’da gerekse Batman’daki müsabakaları binlerce seyirci izlerdi. Diyarbakır’ı o dönemlerde 1. Lige çıkaran Diyarbakır Emniyet Müdürü merhum Gaffar Okan’ın, 1998-99 sezonunda Diyarbakır’la geldiği Batman’da, Kırmızı-beyazlılar hakem kurbanı olmuştu. Konuk ekip, haksız penaltılarla 2-1’lik skorla ayrıldığı Batman 16 Mayıs şehir stadında kaptan Ahmet Demirhan ile Diyarbakırspor kaptanı, ve orta hakem objektifimize böyle yansımıştı.

BELEDİYE, HEP ZİRVEYİ ZORLADI

Batman Belediyespor 2. Ligden iki kez düştükten sonra tekrar yerine dönebilmek için de mücadele verdi. 1995-96 ve 97 yıllarında kadrosunu daha çok yerli futbolculardan oluşturan Turuncu-mavililer, takımın başına da Elazığlı antrenör Mustafa Aksu’yu getirmişti. Yusuf, Habip, Erhan, Şafii, Seyithan, kaleciler Murat ve Bedrettin’in de forma giydiği Belediyespor’da; o dönemler Petrolspor şampiyon olunca Elazığlı antrenör Mustafa Aksu, Batman’dan ayrılmıştı. İşte Aksu dönemindeki Belediyespor’dan bir kare.

TRİBÜNLERDEKİ COŞKU

Batman Petrolspor’un gol rekorunu kırıp 2. Lige yükseldiği 1995-96 sezonunda 16 Mayıs şehir stadı tribünleri bir başkaydı. Taraftarların meşaleler yaktığı kapalı tribünlerde renkli görüntüler oluşurdu. Taraftarların büyük desteğiyle Petrol, sahasındaki maçları farklı galibiyetlerle alırdı. İşte Petrol’ün sahasındaki bir maçı farklı galibiyetle aldığı müsabakadan bir kare.

BELEDİYE’NİN ALTYAPISI

Batman Belediyespor 2. Ligde mücadele ettiğinde altyapısı da güçlüydü. Amatör ligde centilmenlik kupası başta olmak üzere bir çok alanda kupaları bünyesinde toplayan Turuncu-mavili ekibin altyapısında yetişen o dönemlerin yetenekli gençlerin oluşturduğu bir ekipten geride kalan bir kare.

Editör: TE Bilişim