Reşat Yiğiz

16 Mayıs şehir stadı, yıllar öncesinden bir başkaydı. Petrol ile Belediye’nin maçlarını politikacılar ile il yöneticileri kaçırmazdı. Hafta sonları herkes futbol konuşurdu. Seçim bölgelerine gelen vekiller, şeref tribününde yerini alırdı. İşte o 16 Mayıs şehir stadından farklı kareler.

POLİTİKACILAR, MAÇ KAÇIRMAZDI

Batman 16 Mayıs şehir stadının dili olsa da; ağırladığı konukları anlatabilse. Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ile eski Milletvekili Faris Özdemir, 16 Mayıs şehir stadında bir maçı izlerken; şeref tribününde objektiflerimize yansıyanların bir bölümü şimdi aramızda yok. Kimi şehirden ayrıldı. Kimi ise hayata veda etti. Batman’ın ilk Kültür-Turizm İl Müdürü Ahmet Bulduk yaşama veda ederken, futbolsever Noter Mahmut, Şehmus Kartal, PTT eski Başmüdürü Tayyip Kırşan, Demirspor eski Başkanı Şehmus Demir ise büyük şehirlere yerleşti. Yıllar öncesinden şehir tribününden bir manzara.

16 MAYIS ŞEHİR STADINDA KUYRUK

1999-2000 Futbol sezonunda 2. Ligde play-off’a çıkan Batman Petrol’ün her maçını ortalama 15 bin seyirci izliyordu. Maçtan saatler öncesinden stat gişelerinde bilet için kuyrukta bekleyen futbolsever, izdiham oluşturuyordu. Gençlik ve Spor Müdürlüğü, stada erken seyirci alınabilmesi için maçtan 3 saat öncesinde gişeleri açıyordu. Maç biletleri de şehrin farklı bölgelerinde satışa çıkarılıyordu. İşte Petrol’ün 18 yıl önce iddialı olduğu sezonda taraftarın bilet almak için stat önünde oluşturduğu kuyruktan bir fotoğraf.

MEHMETÇİK, DAVUL-ZURNAYLA STATDAYDI

2000 Yılına kadar Batman Bölge Jandarma Komutanlığı yapan futbolsever Tuğgeneral Mecit Korkut paşa, Petrolspor’un bir üst lige çıkması için çaba veren yöneticiler arasındaydı. Maçlarda Mehmetçik’i tribüne çıkartan Korkut paşa, davul-zurnayla destek verilmesini istediği askerler, 90 dakika boyunca taraftarları coşturuyordu. İşte 16 Mayıs şehir stadının coşturan askerleri alkışlayan taraftardan bir kare.

BU KADRO HARİKALAR YARATMIŞTI

16 Mayıs şehir stadında unutulmaz maçlara imza atan ve 2000 futbol sezonunda Göztepe’ye yenilerek, Süper ligin kapısından dönen Kırmızı-beyazlı futbolcuların başarılı futbolcuları arasında Kerim, Emin, Okan Öztürk, Recep ve Tolga yer alıyordu. Batmanlı futbolseverler, 20 yıl öncesinin Petrolspor başarısını şimdilerde mumla arıyor.

STAT KIRMIZI-BEYAZDI
Batman’a 1995-96 futbol sezonunda ‘şampiyonluk’ yaşatan Batman Petrolspor’a, taraftarların ilgisi büyüktü. Her maçta tribünleri dolduran futbolseverler, stadın dört bir yanını ‘Kırmızı-beyaz’ flama ve bayraklarla süslerdi. İşte Petrol’ün şampiyon olduğu sezon gelin gibi süslenen 16 Mayıs stadyumunda belleklerde iz bırakan bir kare.

Editör: TE Bilişim