Güreşe, judoya ve atletizime damga vurdular

**Türkiye Petrolleri bünyesindeki Batman Petrolspor kulübü, başarından başarıya koşuyor. 12 Branşta 1200 lisanslı sporcusu olan Petrol, son haftalarda atletizmin yanı sıra judo ve güreş müsabakalarındaki başarısıyla da dikkat çekiyor.

REKORA KOŞUYORLAR
1200 Lisanslı sporcusu olan Batman Petrolspor kulübü sporcuları Türkiye çapında aldıkları derecelerle rekora koşuyor. Geçtiğimiz günlerde farklı branşlarda düzenlenen yarışmalara Petrolsporlu sporcular damga vurdu. Ankara’da düzenlenen ‘Türkiye büyükler judo turnuvası’nda Recep Çiftçi Türkiye şampiyonu oldu. Genç sporcu bu başarısıyla ikinci kez judoda Türkiye şampiyonu oldu. Ayvalık’ta gerçekleştirilen Atletizm ‘Yürüyüş Türkiye şampiyonası’nda ise minik kızlar kategorisinde Petrolspor atletizim takımı sporcularından Şeval Turan Türkiye birincisi, Pınar Tural Türkiye ikincisi, Şükran Ayaz ise Türkiye üçüncüsü oldu. Bartın’da düzenlenen 15-16  yaş gençler okullar arası Türkiye güreş şampiyonasında da Doğan Kara Türkiye birinciliği, Muhammet Gök ikincilik, Emre Tuncer ise üçüncülük elde etti.



GENEL MÜDÜR 3G İLE GÖRÜŞTÜ
Türkiye genelinde birçok başarıya atan sporcuları TP Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın ve kulüp yöneticileri altyapı tesislerinde ziyaret etti. Bölge Müdürü Akın, sporcuları tek tek kutladı. Akın: “Türkiye ve dünya çapında yapılan müsabakalarda aldıkları başarılardan dolayı genç sporcularımızı kutluyorum. Emeği geçen hocalarımızı, yöneticilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca  bu yolda bizleri sürekli desteklerini esirgemeyen Genel Müdürümüz Besim Şişman ve yönetim kurulumuza da şükrarlarımı sunuyorum” dedi. Bölge Müdürü Akın daha sonra Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman’la 3G üzerinden görüntülü bağlantı yaparak, sporcuları Genel Müdür Şişman’la görüştürdü. Şişman, sporcuları elde ettikleri başarılarından ötürü kutladı.



“30 SPORCUMUZ MİLLİ
TAKIM KADROLARINDA”
Petrolspor altyapı basın sözcüsü Kutbettin Barlak ise 30 sporcularının milli takım kadrolarında olduğuna dikkat çekerek: “Petrolspor bünyesinde 1200  lisanslı sporcu var. 30 sporcumuz Milli takım kadrolarına katılma başarısını gösterdi. Kenar mahallererden kulübümüze gelen arkadaşlarımızdan 17’si Üniversitelerin Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu bölümlerini kazandı. Milli takımlara seçilen sporcularımız okudukları süre zarfırda da 1300 TL’de millilik bursu almaktadırlar. Bu durumda hem okuyup hem de ailelerine katkıda bulunuyorlar. Sporcularımızın tüm ihtiyaçları kulübümüz tarafından karşılanmaktadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim