KIRMIZIGÜL, PETROL’ÜN YANINDAYDI
Batman Petrolspor’un 2. lige çıktığı dönemlerde dikkatleri üzerinde toplamıştı. 57 Yıllık Kırmızı-Beyazlılar, ikinci lige çıktığı 1995-1996 sezonunda üst üstte aldığı seri galibiyetlerle Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ’a kök söktürmüştü. O dönemlerde taraftarın yalnız bırakmadığı Kırmızı-Beyazlıların Malatya deplasmanına ünlü sanatçı Mahsum Kırmızıgül de konuk olmuştu.  Batmanlı futbolseverlerle birlikte Malatya deplasmanına renk katan Kırmızıgül, Batmanlı Hasan usta, Özdemir Çelik ve eski futbolcu Şehmus’la, Batman Çağdaş’a böyle poz vermişti.



PETROL’ÜN ALTYAPISINDA YETİŞTİLER
Batman Petrolspor, bir dönemler altyapısından yetiştirdiği yıldız futbolcular 1. ve 2. Ligin güçlü ekiplerinde forma giydi. Kırmızı-Beyazlıların uzun süre kaptanlığını yapan Sait Baymaz ve Hayrettin Aktan’ın yanı sıra Ayhan Demirhan, Şafi Çoğun ve Yahya Kayra, saha içinde olduğu kadar saha dışında da birliktelikleri kıskandırıyordu.



İKİ TAKIMIN DAYANIŞMASI
Batman Petrolspor, bir dönemler aynı grupta mücadele ettiği ‘kardeş takım’ Batman Belediyespor’la 16 Mayıs şehir stadında mücadele ettiğinde tribünler tıklım tıklım olurdu. Tribünlerin yetersiz kaldığı 1990’lı yıllarda iki takım arasındaki ezeli rekabet ise yerel gazetelerin spor sayfalarına taşırdı. O dönemler Belediyespor kadrosunda kaptan Senai, Şafi Çoğun, Yılmaz Nas, Seyithan Özdaş ve kaleci Murat taraftarların gözdesiydi. Batman Petrolspor kaptanlığını Sait Baymaz yaparken futbolcuların çoğu yerliydi. Kırmızı-Beyazlı formayı terletenler arasında Metin Şimşek, Okan Atalay, kaleci Mahmut, ve Burhan da vardı. Batman Çağdaş’ın spor servisi, o tarihi kadroları böyle dondurmuştu.



DİYARBAKIRSPOR’U KORKUTAN KADRO
Komşu İl Diyarbakırspor’la uzun yıllar aynı grupta mücadele eden Batman Petrolspor, rakibinin ‘korkulu’ rüyasıydı. Batman Petrolspor’da forma giyen Diyarbakırlı forvet Şehmus, Devran, Okan Atalay, Veysel Şentürk, Mehmet Kaplan, Ahmet Demirhan, Reşit Kaygu ve Servet Soysal, Petrol’ün 3-1 yenilgiyle ayrıldığı o maçta sahada mahsur kalmıştı. Yılların tecrübeli masörü Çetin Çelik, soyunma odası ilaçlanınca futbolculara saha içinde su vermişti. Batman Çağdaş spor servisi o an Petrol’ün yanındaydı.



3 TAKIMDA KAPTANLIK YAPTI
Şahabettin Yanar, Batman’ın üç profesyonel takımında forma giyip rekor kırdı. Batman Petrolspor’da yetişen ve daha sonra Belediyespor ile Karşıyakaspor’da da top koşturan Şahabettin Yanar, bir dönem de Ankara PTTspor’da forma giydi. Batman’ın bazı kulüplerinde de yöneticilik yapan Şahabettin Yanar’ın, Karşıyakaspor’da forma giydiği dönemde Medeni Demir, Mehmet Bakay, Suad Özdemir, Adnan Şimşek, Ramazan Bulut, Faruk Barış ve Vanlı Ergin, kısıtlı imkanlarla takımı bir süre 3. Ligde tutmayı başarmışlardı.



YÖNETİCİLER, TRİBÜNDEYDİ
Batman Petrolspor, ikinci lige çıktığında yer yerinden oynamıştı. Ankara başta olmak üzere deplasmanlarda taraftar desteği alan Kırmızı-Beyazlılara o dönemlerde Saadet Partisi’nden Milletvekili seçilen Alaattin Sever Aydın, Petrolspor Kulüp Başkanı Erdal Ahıska ve Yeniden Doğuş Partisi İl Başkanı Aydın Biçici de destek veren önemli simalardı. Ankara Cebeci stadında Petrol’ün 1-1’lik sonuçla berabere kaldığı o an objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim