TUŞ KRALI ŞAMPİYONU ŞİMŞEK’Tİ
Batman Petrolspor yeşil sahalarda olduğu kadar minderlerde de ses getiren bir kulüptü. 1971-72 yılında Türkiye deplasmanlı güreş 1.liginde mücadele eden Kırmızı-Beyazlı kulübün büyük başarıya imza attığı güreşçilerinden Batmanlı Mehmet Emin Şimşek’ti. 48 kiloda Türkiye tuş kralı olan Şimşek, altın madalya ve kupayla antrenör Mehmet Esenceli ile objektiflere böyle poz vermişti.


NE GÜREŞÇİLER GELİP GEÇTİ
Batman Petrolspor güreş takımı 70’li yıllarda minderde fırtına gibi esiyordu. Başarılı antrenör Mehmet Esenceli yönetimindeki Petrolspor katıldığı müsabakalarda büyük başarılara imza attığında; dönemin yaygın basının spor manşetlerindeydi. İşte başarılı bir turnuvadan şampiyon olarak Batman’a dönen Petrolspor’un 71-75 yılları arasındaki güreş takımındaki madalyalı güreşçilerin TPAO Batman Bölge Müdürlüğü eski binası önünde hatıra fotoğrafı. Soldan sağa;  Alaattin Yıldırım, Yusuf Demir, Kemal Dağdeviren, Mehmet Bayık, Bekir Aydın, Ali Çetin, Seyit Hışırlı, Vehbi Akdağ, Osman Tarık, Mehmet Emin Şimşek ve antrenör Mehmet Esenceli.


19 MAYIS’A RENK KATAN TAKIMLAR
1970 ila 1980’li yıllara kadar Batman amatör takımları, 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramlarında törenlere katılmayı gelenekselleştirmişti. Şehrin köklü ekiplerinden Yeşiltepeli futbolcular, Türkiye Petrolleri stadındaki törenlere takım halinde katılırlardı. O dönemlerde takımın kaptanlığını yapan Süleyman Güç, arkadaşları Celal Taş, Burhan Fidanlık ve Yusuf Yaray ile objektiflere bu pozu vermişti.


ESKİ FUTBOLCULAR KURSTA
Futbol Federasyonu ilk amatör çalıştırıcı kursunu 27 Haziran ila 12 Temmuz 1992 tarihleri arasında Batman’da açtı. Petrolspor kulübündeki amatör çalıştırıcı kursunu eski Teknik Direktör Naif Koka, Dr. Ahmet Çağlar ve Abdulkadir Gayretli vermişti. Petrolspor’da forma giyen bazı futbolculardan kaleci Zeki, Metin Şimşek, Sedat, Sait, Hayrettin Aktan, Veysi Gürni, Ahmet Öner, Erdem Özcan ve kaleci Davut’un da katıldığı kursta futbolcular aldıkları sertifikayla bazı amatör takımları çalıştırmışlardı. Batman’daki ilk kurstan geride kalan kare.


O SAHANIN DİLİ OLSA DA

Mesleki Teknik Anadolu lisesi olarak bilinen Endüstri Meslek lisesinin futbol sahasında yüzlerce müsabaka oynandı. Lise ve mahalli takım turnuvaların oynandığı EML stadında 1982 yılında çekilen bu karede yer alan futbolcular, Batman’ın profesyonel ve amatör liglerinde forma giydi. Erol Demirhan, Abidin Aydın, Hacı Güldalı ve Veysi Tangüner (Ayaktakiler). Yüksel Tatlı, Ahmet ve kaleci Mahmut, Petrolspor ile Belediyespor’da forma giyen futbolculardı.

Editör: TE Bilişim