Reşat Yiğiz

SPOR LOTO-TOTO KUYRUĞU

90’lı yıllarda yaygın olan Spor loto ve toto kuponları, futbolseverlerin ilgisini çekiyordu. Batman’da iki elin parmak sayısı kadar az olan bayiler önünde uzun kuyruklar oluşurdu. Doldurdukları kuponları bayilere yatırabilmek için saatlerce kuyrukta bekleyen gençlerin, o anı objektiflerimize böyle yansımıştı.

YILIN BAŞARILILARI

Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, 1984-89 yılları arasında düzenlediği yılın başarılı sporcuları, yöneticileri, iş adamları, doktorları yarışması kentte günün konusu olmuştu. 1987 Yılında yılın doktoru Bedrettin Alyamaç, yılın iş adamları Süleyman Güç, Mehmet Aydın, yılın sporcuları yarışmasında da Petrolsporlu Sait, Belediyesporlu Hüseyin ve Milli Güreşçi Necati Demirhan seçilmişti. Plaket ve çeşitli armağanlarla ödüllendirilen kentin ‘yılın başarılıları’ TPAO sosyal tesislerinde ödüllerine kavuşmuştu. İşte o dönemin başarılılarını bir arada gösteren kare.

RENKLERİ İKİ KEZ DEĞİŞTİ

57 Yıllık kulüp Batman Petrolspor, 1960 yılında kurulduğunda forma rengi ‘yeşil-beyaz’dı. Formasının rengini ‘kara altın’ petrolün renginden alan Batman Petrolspor, 70’li yılların başında ise formasının rengini ‘Kırmızı-beyaz’a dönüştürdü. 1996-97 futbol sezonunda kaptanlığını Sait Baymaz’ın yaptığı Kırmızı-beyazlı ekipte ilgi gören forma ise çubuklu tipti.

16 MAYIS, AMATÖRLERİN DÜŞÜYDÜ

Yaklaşık 30 yıldır Batman futboluna hizmet veren 16 Mayıs Şehir stadına daha çok profesyonel ekiplerin maçları oynandı. Batman amatör küme şampiyonluğunun final maçları ise 16 Mayıs’ta oynanıyordu. İşte Batman amatör kümede final oynamayı hak kazanan bir amatör ekibin futbolcularının maç saatini bekledikleri an.

AMATÖRE RENK KATAN EKİPTİ

Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’u temsil eden futbol takımı 15 yıl önce 3.ligin kapısından dönmüştü. Bazı yıldız futbolcunun yetiştiği Kozluk Belediyespor’un emektar teknik Direktörü Fehmi Çetin’di. Çalıştırıcı Çetin PTT’de çalışıyordu, zamanının büyük bir bölümünü ise Kozluk Belediyespor’a ayırıyordu. Takım kaptanlığını merhum Raşit Çiftçi’nin yaptığı ekipte önünde top olan Servet Barlık ile Fırat Çetin, Doğan Yaşar, Servet Uz, Nesim Elçiçek ve Turgay Yılmaz, Kırmızı-beyazlı ekibin başarılı futbolcularındandı. Kozluk’ta stadın olmadığı dönemde maçlarını Batman-Aydınkonak stadında oynayan Kozlukspor, ilgisizlikten 2. kümeye düştü. 1994-95 futbol sezonunda Batman amatör kümede takımların korkulu rüyası olan Kozluk Belediyespor zemini toprak Aydınkonak sahasında bir maç öncesindeki karesi.

Editör: TE Bilişim