MALATYA’YI İÇERİDE DIŞARIDA YENİYORDU
Batman’da futbolun okulu olarak bilinen Petrolspor’un, 2.ligde olduğu yıllarda rüya gibi bir ekip kurmuştu. 2.ligin deneyimli ekiplerini içeride ve dışarıda deviren Kırmızı-Beyazlıların, Batman 16 Mayıs şehir stadında kaybı yoktu. Yıllar önce Malatya’yı Batman’da Veysel’in attığı golle deviren Petrol’ün 16 Mayıs şehir stadında geride kalan o zevkli maçta penaltı anı.


FUTBOLSEVERLER ŞEHİR DIŞINDA KARŞILARDI
PTT 2.lige çıktığında Batman Petrol’ün taraftarları şehir dışında kafileyi karşılardı. İşte Batman Petrol’ün bir deplasman dönüşünde futbolseverler, Batman-Diyarbakır yol güzergahında Bardakçılar tesisinin henüz olmadığı dönemlerde Petrol kafilesini karşıladıkları anının karesi.


HER YERDE TARAFTARI VARDI
Batman Petrolspor’un ‘12. Adamı’ olan fanatik taraftarlar, deplasmanlara akın ederdi. Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Elazığ’a çıkarma yapan Petrol’ü yalnız bırakmayan futbolseverler; “Petrolspor neredeyse biz oradayız” diye tezahüratları rakip takımların seyircilerini kıskandırırdı. Komşu İl Mardin deplasmanında rakibini 3-1’lik skorla yenmeyi başaran Kırmızı-Beyazlı ekibin taraftarlarının sevinci görülmeye değerdi.


HEM SPORCULUĞUNU HEM DE HOCALIĞINI YAPTI
Aktif futbolun son dönemlerinde Belediyespor’da forma giyen Orhan Kapucu, Turuncu-Mavili ekibin 3.lige düşmesiyle kısa bir dönem antrenörlüğünü de yaptı. Kapucu, yetiştiği Petrolspor ve Belediyespor’da hem forma giydi, hem de antrenörlüğü yaptığı iki ekipte de kısa sürede çalıştı.


BİRLİKTELİK BAŞARIYI GETİRMİŞTİ
57 Yıllık kulüp Batman Petrolspor’daki birliktelik başarıya giden yoldu. Kaleci Zeki, Bedrettin Sütçü, Hayrettin Gülmez, Kenan, Nevzat ve Okan gibi yerli futbolcularla bir dönemler 2. ve 3.ligde adından söz ettiren Kırmızı-Beyazlı ekipte başarının sırrı birliktelikti. Kadrosunun çoğu yerli olan futbolcular Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırımın döneminde istikrarı yakalamıştı. İşte bir kolej takımını andıran Petrol’deki yerli futbolcuların dayanışmasından bir kare.

Editör: TE Bilişim