**Türkiye Petrollerinin 53 yıl süreyle elinde tuttuğu Petrolspor 4 sezondur halka açıldı. TP’nin döneminde PTT 2. Lig ile 2.lig kategorisi ve 3.lig şampiyonluğu yaşayan Kırmızı-Beyazlılar, o başarılı sezonları artık mumla arıyor. Dönemin ünlü Teknik Direktörleri bile Petrolspor’un başarısından övgüyle söz ediyordu.
DENİZLİ VE PETROLCÜLER BİR ARADA
Süper ligin üç büyükleri başta olmak üzere birçok takımı çalıştıran ve Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Kocaelispor’u çalıştırdığı dönemde Van’a konuk olmuştu. Batman Petrolspor da Van’ın 3.lig temsilcilerinden DSİ ekibiyle çıktığı deplasman maçında Denizli ile Petrolcülerin yolları Van’da kesişmişti. Petrolspor’un eski Asbaşkanlarından Mustafa Kart, kulüp yöneticilerinden Vahap Akbaş, Fadıl Kayra ve Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan, Mustafa Denizli ile Van’daki deplasmanda objektiflere böyle yansımıştı.


EN FAZLA MAÇIN OYNANDIĞI SAHA
En fazla resmi maçın oynandığı sahaların başını TP stadı çekiyor. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’ne ait emektar sahada sayısız resmi maç oynandı, bir o kadar da futbolcu bir dönemler çamur deryasını andıran o sahadan geçti. Batman’ın profesyonel temsilcileri Petrolspor ile Belediyespor’un da maçlarını bir süre oynadıkları o sahanın zemini daha sonra sentetik çime dönüştürüldü.


DEFANSIN BEL KEMİĞİYDİ
Batman Petrolspor’un altyapısında yetiştikten sonra PTTspor’da forma giyen ve daha sonra da Kurtalanspor’da da top koşturan Ahmet Demirhan, Kırmızı-Beyazlı ekibin defansının bel kemiğiydi. 2 ve 3.ligde de Petrolspor’un formasını terleten Demirhan, futbolu erken yaşta bırakmasına futbolseverler üzülmüştü.


KAPTAN FARUK VE KALECİ YÜKSEL
Batman Petrolspor’un 2.ligde olduğu dönemlerde Bitlis’li Faruk ile İzmir’li kaleci Yüksel, kaptanlık pazubantı takan isimlerdi. Diyarbakırlı forvet elemanı Şehmus, Servet, Ahmet ve Recep’in de forma giydiği dönemde Batman’a konuk olan komşu İl Diyarbakırspor’a 3-1’lik skorla deviren Kırmızı-Beyazlı ekibin o maçta kaptanı Bitlisli Faruk’tu.


PETROL’DE KALECİ TALAŞ
Bu sezon Batman Petrolspor’un grubunda mücadele verecek olan Bingölspor’un kaleci antrenörü ise bilinen bir isim. 4 Sezon Kırmızı-Beyazlı ekibin formasını giyen Mehmet Talaş, Batman Petrolspor’da kaleci Yüksel’den sonra istikrarlı isimdi. İşte Talaş’ın Batman 16 Mayıs şehir stadı öncesinde objektiflerimize yansıyan karesi.

Editör: TE Bilişim