ŞEHİR STADINDA ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
Batman Belediyespor, 1988-89 futbol sezonunda 2.lig şampiyonluğu Batman’a getirdiğinde Batman futbolu aşama kaydetmişti. 16 Mayıs şehir stadı tribünlerinin açık olduğu o yıllarda futbol tutkusu bir başkaydı. Şampiyonluk turunu Yüksekova maçında atan Turuncu-Mavililerin o tarihi maçını izlemek isteyen yüzlerce seyirci, saha komiserinin izniyle atletizm pistinde ayakta izlemişti. Kaptan Senai, Mehmet Kaya, Metin Fırat, Yusuf Gönül ve Samsun’lu Hasan’ın, Yüksekova Belediyespor’la maça çıktıkları şampiyonluk maçında o müthiş atmosferdeki karşılaşma öncesi o an objektiflerimize böyle yansımıştı.


PETROL’ÜN EMEKTARLARI
Uzun yıllar Petrolspor’da forma giyen ve daha sonra antrenörlük ile idarecilik yapan eski futbolcular, Türkiye Petrolleri sahasında bir araya gelirlerdi. İşte Batman amatör ligde mücadele ettiği Petrol’ün 80’li yıllarındaki 11’inden bir kare; Nihat Tan (antrenör), Hidayet, Sait, Mithat, Hayrettin, Bedrettin (Ayaktakiler). İsmail, Yaşar, Sani, Zeki, Ali ve Hayrettin Gülmez.


İZ BIRAKAN KADRO
Batman Petrolspor, 1999-2000 sezonuna kadar 2.ligin istikrarlı ekiplerindendi. Amigo, taraftar ve futbolseverlerle birleşen o kadro, 16 Mayıs şehir stadında binlerce taraftarla buluşurdu. O kadro, dönemin yöneticileri tarafından ödüllendirildi. Bir maç öncesinde bazı İl yöneticilerinin çiçek armağanın da bulundukları Kırmızı-Beyazlı futbolcularından bazıları; Amigo Mehmet, Tolga, Koray, Emin, Okan Atalay, Ercan, Faruk, Okan Babahasan, Okan Öztürk ve Mehmet Talaş.


HER DEPLASMAN BATMAN’DI
Süper ligin kapısından dönen Batman Petrolspor, deplasmanlarda 12. Adamı olan taraftar desteğiyle rakiplerine gözdağı verirdi. Amigolar Mehmet Gülsever ve Can Tanık, Ağrı başta olmak üzere Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa deplasmanlarında Kırmızı-Beyazlı ekibin hep yanındaydı. İşte bir deplasmanda takımlarını yalnız bırakmayan Batmanlı futbolseverler.


KOLEJ GİBİ EKİPTİ
Batman Petrolspor kolej takımını andırıyordu. Kıyafetleri ve zengin formalarıyla birçok takımı kıskandıran Kırmızı-Beyazlı ekibin altyapısında yetişen futbolcularda profesyonel takımında da forma giymişti. İşte o başarılı futbolculardan bazı isimler; Mustafa Güç, Selman Gönül, Şafi Çoğun, Mehmet Sevim ve Şahabettin Yanar.

 

Editör: TE Bilişim