PETROLSPOR KULÜP BİNASI

Batman’ın 3. Ligdeki tek temsilcisi Petrolspor’un kulüp binası, bir dönemler ‘hastane’ydi. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü daha sonra kulüp binası olarak düzenlediği tarihi yapıyı, dönemin sporsever Kulüp Başkanı Talat Atalay tarafından onarıma alındı ve kulübün renkleriyle bina, modern bir manzaraya dönüştürüldü. Kulüp binası, şimdi o mazisi başarılarla dolu günleri arıyor.

16 MAYIS ŞEHİR STADI

1986 Yılında profesyonel maçların oynandığı Batman 16 Mayıs şehir stadının tribünleri açıktı. 1990 Yılına kadar tribünleri kapatılmayan stad, hafta sonları dolup taşardı. Petrolspor ve Belediyespor taraftarları, stadın tribünlerini ikiye ayırır. Takımlarını coşkuyla desteklerdi. Henüz tribünleri kapatılmayan 16 Mayıs şehir stadı; adını Batman’ın il olma günü olan ‘16 Mayıs’ gününden almıştı.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Olimpik yüzme havuzu, 19 Mayıs ile Beşevler Mahallesi arasında yapıldığı yıllarda Çay Mahallesi yoktu. Batman’ın kenar mahallesinde 1993 Yılında temeli atılan havuzun etrafında tek bir spor tesisi de bulunmuyordu. Aradan geçen 25 yıllık süre içinde havuzun çevresinde yeni kapalı spor salonları ve semt saha sayılarıyla tesis sayısı arttı. İşte henüz inşaat halindeki Batman olimpik yüzme havuzunun hali.

YILDIZ FUTBOLCU YETİŞTİREN KULÜPTÜ

Mehmet Gönülaçar, Mehmet Sevim, Nevzat, Tarık, İlhan ve Hacı gibi yıldız futbolcuların yetiştiği Batman Petrolspor altyapısından her yıl geleceğin yıldızları keşfedilirdi. Zemini toprak 16 Mayıs şehir stadında; Ümit Milli takım için eleme maçları yapılırdı. İşte antrenör Kadir Gayretli’nin başında olduğu Petrolspor genç takımından 90’lı yıllardan bir karede Mehmet Gönülaçar ve Mehmet Sevim’in forma giydiği yıllar.

YAŞLILAR MAÇ KAÇIRMAZDI

Batman Petrolspor, 2000’li yılların başlarında 2. Lig ‘play-off’ mücadelesi verdiğinde, 16 Mayıs şehir stadının hem açık hem de kapalı bölümü taraftarların akınına uğrardı. 7’den 77’ye herkesimin ilgi gösterdiği maçları yaşlılar da izlerdi. İşte 65 yaşındaki bir futbolsever dede’nin maç izlediği kapalı tribündeki o an.

Editör: TE Bilişim