FUTBOLUN ZİRVEDE OLDUĞU YILLAR
Her zaman diğer spor branşlarına göre Batman’da futbol ön planda. 1990-2000 yılları arasında Batman’ın profesyonel ligde temsilci sayısı 3’tü. Petrolspor 2.ligde mücadele ederken, Belediyespor ve Karşıyakaspor ise 3.ligde Batman’ı temsil ediyordu. Futbolsever Eşref Bulut, Cumhuriyet meydanındaki diş kliniğine çok sevdiği Batman takımlarının bayrak ve flamalarını asardı. Petrol’ün flamasına ‘Ölümüne sevdam’, Belediyespor’a ‘bir tanem’ ve Karşıyakaspor’un flamasına ‘şampiyon’ yazdıran Bulut’un, o anlamlı pankartlarından bu kare geride kaldı.


16 MAYIS ŞEHİR STADINA İTHAL ÇİM
Batman Petrolspor 2.lige ‘merhaba’ dediğinde 16 Mayıs şehir stadının çimi de değiştirilmişti. Dönemin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ekmen, yurt dışından gelen çimin serim işleminde stat da adeta görevlilerle birlikte nöbet tutmuştu. Bir dönemler çimiyle bölgede en iyi zemine sahip 16 Mayıs şehir stadındaki ithal çimin stada serimi sırasındaki çalışmalar objektifimize böyle yansımıştı.


TARAFTARI UNUTMAYAN EKİPTİ
Geçmiş dönemde büyük başarıya imza atan Batman Petrolspor’un başarısında büyük emeği olan taraftarı da unutmuyordu. 57 Yıllık kulüp olan Kırmızı-Beyazlıların maçlarında 16 Mayıs şehir stadı dolardı. Petrolün büyük başarı elde ettiği 1998-99 futbol sezonunda her zaman yanında olan futbolseverleri unutmamıştı. “Her şey Batman için Taraftarlar Derneği” pankartıyla çıkan Kırmızı-Beyazlıların unutulmayan o 11’i. Mehmet Kaplan, Okan Öztürk, Ahmet Acar, kaleci Mehmet, Volkan, Recep, Tolga, Ercan, Faruk, Okan, Ahmet.


TARAFTAR DEPLASMAN DİNLEMİYORDU
Mazisi başarılarla dolu Batman Petrolspor, müzesine birçok kupa taşırken, PTT 2.liginde bir dönemler aynı grupta olduğu Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa’nın korkulu rüyasıydı. Batman’daki maçların yanı sıra futbolseverler komşu illere de akıyordu. İşte Diyarbakır’daki deplasmanda Petrol’ü yalnız bırakmayan Batmanlı futbolseverlerin deplasmanda astıkları “Batman’ın gururu şampiyon Petrolspor’a 2.ligde başarılar dileriz” yazılı döviziyle futbolseverlerin objektiflerimize yansıdığı kare.


PETROL FIRTINASI
1999-2000  Sezonuna kadar play-off sisteminin sürdüğü 2.ligde Vanspor’la şampiyonluk için yarışan Batman Petrolspor’un başarılı kadrosunda forma giyen Mehmet Kaplan, dönemin Van Teknik Direktörü Rıdvan Dilmen, transfer etmişti. Petrol ise kaçırdığı şampiyonluğu play-off’ta Göztepe’ye kaptırmıştı. İşte 16 Mayıs şehir stadında o ideal kadro; Kaleci Mehmet, Mustafa, Okan Öztürk, Recep, Ahmet Acar, Mehmet Kaplan (Ayaktakiler). Ahmet, Okan, Tolga, Reşit ve Veysel (Oturanlar).

Editör: TE Bilişim