BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATAN EKİP
PTT 2.ligine yükseldiğinde Fenerbahçe’nin ‘Rambo’ lakaplı futbolcusu Turan Sofuoğlu’nun Teknik Direktörlüğünü yaptığı Batman Petrolspor, Süper ligin eski takımlarını dize getiren ekipti. Sakarya’da güçlü rakibini Önder’in golleriyle 2-1’lik skorla deviren Kırmızı-Beyazlıların o unutulmaz 11’i; Veysel, Önder, Tolga, Servet, Enver, Mehmet (Ayaktakiler). Özgür, Reşit, Günay, Faruk, Fırat (Oturanlar).


BELEDİYESPOR’UN TARAFTARI
16 Mayıs şehir stadında 2.ligin ilk şampiyonluğunu tattıran Batman Belediyespor, kapalı tribünün olmadığı stadın dört bir yanını taraftarlarla dolduruyordu. Basın tribünün olduğu bölümün tavanı bile taraftarın adeta açık tribünü andırıyordu. Yer bulamayan futbolseverler, Futbolseverler, kaptıkları Turuncu-Mavili flama ve bayraklarla stadın yolunu tuttuğunda o manzara muhteşemdi.


GOLCÜ MEHMET ÜNVER
1996-97 Futbol sezonunda Batman Petrolspor’un Galatasaray’ın alt yapısından renklerine bağladığı golcü Mehmet Ünver, gol krallığını göğüslerken, fileleri de tam 35 kez havalandırmıştı. Türkiye Petrolleri stadı zeminin toprak olduğu dönemlerde bile Petrolsporlu futbolcular, özveriyle çalışmanın karşılığını görmüşlerdi. O dönemler kolej takımını andıran Petrol, özlenen şampiyonluğu Batman’a getirmişti. İşte golcü Ünver, toprak zeminin olduğu emektar sahada idman yaparken objektiflerimize yansıdığı o an.


RENGİ KIRMIZI-BEYAZDI
Batman Petrolspor’un emektar amigolarından Mehmet Gülsever, Petrolspor’a emek verenlerdendi. Kırmızı-Beyazlı giysisiyle takıma olan bağlılığını gösteren amigo Gülsever, 16 Mayıs şehir stadına çıktığında tribünlerde yer yerinden oynardı. İşte amigo Mehmet’in, Kırmızı-Beyazlı ekibin bir maç öncesinde sahaya çıkarken bir karesi.


DİYARBAKIR HEZİMETE UĞRAMIŞTI
Batman Petrolspor komşu İl Diyarbakır’ın köklü ekibi Diyarbakırspor’la aynı grupta mücadele ettiğinde Batman Petrolspor, güçlü rakibini 3-1’lik skorla devirmişti. Dönemin Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Mehmet İpek ve beraberindeki yönetim, ağır yenilgiyle karşılaştığı Batman’daki o maçı unutmamıştı. O maçta objektiflerimize yansıyan 16 Mayıs Şeref tribünündeki bazı isimler; Batman eski Vali Yardımcısı ve şimdiki Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, TP Bölge Müdür Yardımcısı Mete, Muhittin Hamidi, Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Mehmet İpek ve şeref tribününde iz bırakan bazı simalar.

 

Editör: TE Bilişim