Reşat Yiğiz

AMİGO CAN…
Bir dönemler amigo Can Tanık, Kırmızı-Beyazlı ekip taraftarlarının tribünlerin aranılan ismiydi. Amigo Mehmet Gülsever sağ, Can ise sol tribündeki taraftarları coştururdu. 16 Mayıs şehir stadında konfeti ve maytaplar havada uçuşurdu. 90’lı yıllardaki Forza Fanatikleri coşturan amigo Can, 90 dakika susmak bilmeyen sesiyle tribüne renk katardı.


ELE-AVUCA SIĞMAYAN GÜNAY
Batman Petrolspor’un, Bursa’dan transfer ettiği sağbek Günay, 2.ligde Petrolspor’un istikrarlı futbolcularındandı. Üç sezon Batman’da forma giyen Günay, daha sonra memleketi Bursa’da futbolu bırakmıştı. Petrol’ün başarılı kadrosundaki sağ bek Günay, 1 ve 2.ligdeki birçok takımdan transfer teklifi almıştı.


ALTAY’LI AHMET ACAR
Uzun yıllar Ege’nin temsilcisi Altay’ın formasını giyen başarılı orta saha elemanı Ahmet Acar, Batman’ın 2.lig temsilcisi Petrolspor’un formasını giydiğinde taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Kırmızı-Beyazlı ekibin PTT 2. ligine çıkmasında katkısı olan Acar, duran topların ustasıydı. Acar, 16 Mayıs şehir stadından önemli bir müsabaka öncesinde objektiflerimize böyle yansımıştı.


RAKİP TANIMAYAN 11
Batman Petrolspor’in 2000’li yıllar öncesinde kurduğu mükemmel kadro, 2 ve 3. Ligde rakip tanımıyordu. İç sahanın yanı sıra deplasmanlarda da rakiplerin korkulu rüyası olan o müthiş kadronun 11’i; kaleci Mehmet, Mustafa Boztepe, Servet, Kerim, Emin, Mehmet Ünver (Ayaktakiler). Faruk, Ahmet, Şeref, Okan ve Mustafa.


EMEKTAR SAHA
1985-86 Futbol sezonuna kadar 3.lig müsabakalarının oynandığı adres; Türkiye Petrolleri’nin toprak sahasıydı. Batman’ın profesyonel temsilcileri Belediyespor ve Petrolspor, maçlarını Türkiye Petrollerinin stadında oynardı. Eski Beyaz saray binasının karşısındaki açık tribünlü TP stadı taraftarların akınına uğrardı. İşte çamurun diz boyu olduğu bir müsabaka bitiminde Kırmızı-Beyazlı ekibin futbolcularının maç bitiminde itiraz ettikleri rakip futbolcularla olan o tartışmanın objektiflerimize yansıdığı an.

 

Editör: TE Bilişim