Reşat Yiğiz

FUTBOLUN EMEKÇİLERİYDİLER

Batman’ın profesyonel takımları ile amatör takımlara verdikleri destekle adlarından söz ettiren Türkiye Petrolleri ve TÜPRAŞ’taki bazı eski yöneticileri, yıldız futbolcuların keşfedilmesini sağladı. Türkiye Petrolleri Spor Şefliği görevini yıllarca yapan Şehmus Öney, eski futbolcu Raman Öztürk, Ahmet Azizoğlu ve Şerafettin Özpirinççi, amatör takım ile profesyonel müsabakaları kaçırmazdı. İşte 16 Mayıs Şehir stadında dört emektarın 16 Mayıs şehir stadında bir maçı izledikleri an objektiflerimize böyle yansımışlardı.

BEŞİRİ’YE İLK SAHA

Batman’ın ilk Valisi Tuncer Perçinler, ilk futbol sahasının yapıldığı Beşiri ilçesinde; dönemin il yöneticileriyle adeta çıkarma yapmıştı. O dönemler Batman amatör kümede adından söz ettiren Beşirispor, ilçede ilk maçı 1992 tarihinde oynamıştı. Vali Perçinler, merhum Belediye Başkanı Ahmet Karabulut, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulkadir Ekmen ve bazı yöneticilerin de katıldığı törende Vali Perçinler, stadın kurdelasını kestiğinde objektiflerimize böyle yansımıştı.

KARŞIYAKA’LI YÖNETİCİLER!

Bir dönemler 3 profesyonel takımın olduğu Batman’da, Karşıyaka’nın 3. Lige yükselmesinde emeği olan eski Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mecit Korkut, Karşıyakaspor Kulüp Başkanı Enver Özdemir tarafından plaketle ödüllendirilmişti. Karşıyaka’nın eski yöneticilerinden Orhan Gezer ve Orhan Aslan’ın da bulunduğu o karede objektiflerimize yansıyan manzara.

STAD MANZARASI

1989-90 Futbol sezonunda  2. Lige ‘merhaba’ diyen Batman Belediyespor futbolda aşama kaydetmişti. Kapalının olmadığı, sadece açık tribüne sahip olan 16 Mayıs Şehir stadının komşusu Maliye lojmanlarıydı. Şimdi ki, Şafak mahallesinin ortasında kalan o eski apartmanların bulunduğu güzergahı çıkarmak güç. İşte Belediyesporlu Metin Fırat’ı şampiyonluk turunda omuzlarına alan Turuncu-Mavili ekibin taraftarlarının; objektiflerimize yansıdığı o sevinç karesi.

STAD DA KUYRUK OLUŞURDU

Batman’ın profesyonel takımlarının başarılı olduğu sezonlarda 16 Mayıs Şehir stadında bilet almak imkansızdı. Eski Otogar’a kadar uzanan kuyruklar 1 kilometreyi bulurdu. Batman Petrolspor, PTT ligine çıktığı sezon 16 Mayıs Şehir stadında kuyruklar yer yer 1 kilometreyi buluyordu. İşte o kuyruklardan bir kare.

Editör: TE Bilişim