3.LİGİN İLK EKİBİ
1985-86 Futbol sezonunda kadrosu tamamen yerli futbolculardan oluşan Batman Petrolspor, ilk Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım’la başarılı olmuştu. Yaklaşık 10 yıl süreyle çalıştırdığı Kırmızı-Beyazlı ekibi, amatörden profesyonel ligle buluşturan Yıldırım’ın yardımcılığını bir süre Nihat Tan yapmıştı. İşte TP sahasındaki sezon açılışında o kadrodan bazı yönetici ve futbolcular; Salih Eren, Nihat Tan, Uğur Yıldırım, Abdurrahman, kaleci Mithat, Cahit, Bedrettin, Fadıl, Veysi, Zeki, Agit, Ayhan ve Celil.


PTT LİGİ ŞAMPİYONLUĞU
Batman Petrolspor’un PTT 2. ligine çıktığı sezon ise 1998-99 futbol sezonuydu.Yıllarca Batman Petrolspor’un amigoluğunu yapan Mehmet Gülsever ise Kırmızı-Beyazlı elbisesi ve davuluyla tribünlerde olduğu kadar saha içinde de taraftarı coştururdu. İşte stadı coşturan amigo Mehmet’in PTT ligine ‘merhaba’ dediği şampiyonluk turundan bir kare.


RIDVAN, PETROL’Ü KUTLAMIŞTI
NTV’nin ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, bir dönemler Teknik Direktörlüğünü yaptığı Vanspor’u Süper ligine taşıyan Teknik Direktördü. 16 Mayıs şehir stadında Petrol’ün konuk ettiği Vanspor, 1-1’lik skorla Batman’dan ayrılmıştı. Çekişmeli maç öncesinde Petrol’ün fanatik taraftarlarıyla bir araya gelen Dilmen, Kırmızı-Beyazlıların şapkasıyla hatıra fotoğrafı çektirmişti. İşte o unutulmayan maçta fanatik taraftar İrfan Rüzgar ile Rıdvan Dilmen’in karesi, böyle objektiflerimize yansımıştı.


TANJU, PETROLLÜ FUTBOLCULARLA
1999-2000 Sezonunda Antalya’da Göztepe ile final maçı oynayan Batman Petrol’lü futbolcuları izleyenler arasında eski antrenörlerden Tanju Çolak da vardı. İlk maçta Marmaris’i deviren Petrol’lü futbolcuları karşılaşma sonrasında tebrik eden Çolak’tı. Koray, Emin Tosun ve diğer futbolculara, Süper Ligden transfer teklifi yağmıştı.


AYDIN HATIRASI
1984-85 Futbol sezonunda Aydın’da Adnan Menderes stadında Türkiye amatör futbol şampiyonasında Orduspor, Beşiktaş, Altınordu ve Kağıthanespor’un bulunduğu grupta ilk 3’e kalıp Türkiye 3.ligine ‘merhaba’ diyen ekip Petrolspor’du. Kırmızı-Beyazlı ekibi 3.lige taşıyan o kadrodaki futbolcular;  İlhan, Ayhan, Nevzat, Halil, Ahmet, Veysi, (Ayaktakiler). Fadıl, kaleci Zeki, Tarık, Agit ve Mustafa.

Editör: TE Bilişim