Reşat Yiğiz
 

STAD 92’DE KAPALIYA KAVUŞMUŞTU
16 Mayıs şehir stadı 1992 tarihine kadar kapalı tribünden yoksundu. Dönemin Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Fikret Yöndem, TP’deki ünitelerin desteğiyle stadın bir bölümünün kapatılmasında rol oynamıştı. Kırmızı-Beyazlı ekibin maçlarını kaçırmayan Yöndem, sahaya kadar inip futbolculara moral verirdi. Petrol’ün başarılı olması içinde birçok imkan sağlayan Yöndem’in futbol tutkusu objektiflerimize böyle yansımıştı. 


AÇIK TRİBÜN HEP COŞKULUYDU
16 Mayıs şehir stadının açık tribünü ise Fanatik taraftarlarının buluştuğu yerdi. Kırmızı-Beyazlı ekibin ‘12. Adamı’ olarak bilinen taraftarlar, daha çok açık tribünde bir araya gelir, bayrak ve flamalarla takımının yanında olurdu. Güvenlik görevlileri kapalı tribünden çok açık tribününün çevresinde önlem alırdı. Stadın çevresinde tek-tük yapı olduğu için seyirci stada akın ederdi.


BALCI VE ÖĞRENCİLERİ
Batman Petrolspor’a uzun yıllar hizmet veren eski futbolcu Bedrettin Balcı, geçirdiği kalp kriziyle futbol kamuoyunu sarsmıştı. Bir dönemler Kırmızı-Beyazlı ekibin kolej takımını andıran minikleri çalıştıran Balcı, Petrolspor maçları öncesinde geleceğin yıldızlarını 16 Mayıs şehir stadında taraftarla buluştururdu. İşte Balcı ve bir dönemler çalıştırdığı minik takımın objektiflere yansıdığı an. 


TARAFTAR YALNIZ BIRAKMAZDI
2. Ligde mücadele ettiği dönemlerde grubundaki Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa’ya kök söktüren Batman Petrolspor, deplasmanda yalnız değildi. Batman Petrol’ün amigosu Mehmet Gülsever ile Fanatik taraftarlar her maçta Kırmızı-Beyazlı ekibin yanındaydı. O dönemler Petrol’de forma giyen kaleci Mehmet Talaş, Enver, Ahmet, Faruk, Ercan, Veysel ve Ahmet Acar’ın forma giydiği Kırmızı-Beyazlılar, her maç öncesi taraftarı selamlar, galibiyet için maça çıkardı. İşte bir deplasmanda taraftarları selamlayan Kırmızı-Beyazlıların 11’i.


AYGÜLER VE YÜCEL
Bölgedeki birçok takımda Teknik Direktörlük yapan Muammer Aygüler, Batman’ın iki profesyonel ekibini çalıştırdı. Uzun yıllar Batman Petrolspor’da Teknik Direktörlük yapan Aygüler, Türkiye Petrolleri Jeoloji Müdürlüğünde bir dönemler iz bırakan Adanalı Selami Yücel’le Kırmızı-Beyazlıların bir maç öncesinde yedek kulübesinde bulunduğu bir kare.

 

Editör: TE Bilişim