PETROL’ÜN ŞAMPİYONLUK TURU
Vanspor’u deplasmanda 2-1’lik skorla devirdikten sonra PTT 2. Ligine ‘merhaba’ diyen Batman Petrolspor, 1998-99 futbol sezonunda 16 Mayıs şehir stadını bayram yerine dönüştürmüştü. Futbolseverler, Kırmızı-Beyazlı ekibin dev bayrağıyla statta şampiyonluk turu atmıştı. O dönemler Kırmızı-Beyazlı ekibin Genel Kaptanı Sait Baymaz, antrenör Hayrettin Aktan, futbolseverlerle birlikte tribünlere yürüdükleri anda objektiflerimize böyle yansımıştı.


TRİBÜNLERİ DOLDURAN KARŞIYAKA
Batman Karşıyakaspor, Petrolspor ve Belediye’den sonra 3.Lige ‘merhaba’ diyen şehrin üçüncü takımıydı. Adını Batman’ın Karşıyaka semtinden alan Karşıyaka’nın 3.Lige yeni girdiği sezon, tribünler dolup taşıyordu. Kaptanlığını Şahabettin Yanar’ın yaptığı Karşıyaka’nın o 11’inden bir kare; Kaleci Resul, Ramazan, Faruk, Şahabettin, Medeni, Mehmet ve Ergin.


FUTBOLCULAR HALAYDAYDI
Bir dönemler 3. Ligde aynı grupta mücadele eden Batman Petrolspor ile Belediyespor’un ligde hazırlandıkları Elazığ-Hazar kampı şenlik içinde geçerdi. Sivrice de kampa hazırlanan iki takımın futbolcuları, akşamları Hazar gölü kenarında birlikte halay çekip, ‘birliktelik’ mesajı verirdi. 95-96 Futbol sezonundaki Belediyespor ve Petrol’ün bazı futbolcularının halay çektikleri sırada objektiflerimize yansıyan o an. Halay çeken futbolcular; Bekir, Seyithan, Ahmet, Pınar, Selim, Alaattin, Mustafa, Remzi, Ali ve Metin Şimşek.


2 KULÜBE DE HİZMET VERDİLER
Batman Petrolspor ile Belediyespor kulüplerinde forma giyen eski futbol emektarları, belli aralıklarla kulüp değiştirirlerdi. Petrolspor’dan ayrılan bazı futbolcular, Turuncu-Mavili ekipte forma giyerdi. Petrol’ün altyapısında yetişen Cüneyt, İbrahim ve Burhan, kısa bir süre Belediyespor formasını da giydi. Kaptan Seyithan ise Kızıltepe ve PTTspor’dan sonra transfer olduğu Belediye’de en uzun süreyle forma giyen istikrarlı futbolcuydu. İşte Kaptanlığını Seyithan’ın yaptığı Belediyespor’dan bir kare.


PETROL-BİTLİS MAÇI
Komşu İl Bitlis’in bir dönem grubunda olduğu Petrolspor, rakibinin korkulu rüyasıydı. Teknik Direktörlüğünü merhum Bitlisli Naif hocanın yaptığı Bitlisspor, Batman 16 Mayıs şehir stadında Kırmızı-Beyazlı ekip karşısında 1993-94 futbol sezonunda 4-1’lik yenilgiyle ayrılmıştı. Kaptanlığını Metin Şimşek’in yaptığı Kırmızı-Beyazlılar, maça çıkarken objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim