ADIYAMAN’IN KORKULU RÜYASIYDI
Kara altın da Batman’la yarışan Adıyaman, futbolda da hep petrolün başkentiyle rekabet içindeydi. Dönemin TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki yöneticilerin kısa süreyle görev yaptıkları Adıyaman’da petrol emekçilerin çoğu Batmanlıydı. Batman Petrolspor’un grubunda olduğu Adıyamanspor, Kırmızı-Beyazlı ekip önünde ecel terleri döküyordu. Teknik Direktör Kamuran Yavuz’un 1999-2000 sezonunda çalıştırdığı Kırmızı-Beyazlı ekip Adıyaman’ı Mehmet Kaplan ve Şehmus’un golleriyle 2-1’lik skorla deplasmanda devirmişti. İşte o yağışlı havada maçtan geride kalan karedeki futbolcular arasında merhum Metin Kanağı’nın da olduğu kare.


YERLİ HAKEMLER DE KLASMAN DÜŞTÜ
5-6 Yıl öncesine kadar Süper lig hakemlerinden Halis Özkahya’nın da görev yaptığı Batman’da yerli hakemler 2. ve 3.lig maçlarında görevlendiriliyordu. Batman bölgesi hakemlerinden olan ve 2.lig maçlarındaki hakem triolarında görev yapan Yavuz Çetin, Balıkesir’e yerleşti. Yerli hakem sayısının azaldığı Batman’da bir dönemler Murat Şahin ve diğer yerli hakemler, 16 Mayıs şehir stadında ter döküyordu. İşte Batmanlı bazı eski hakemlerden bir kare.


HEYECANIN YAŞANDIĞI STADTI
16 Mayıs şehir stadında Batman Petrolspor’un Süper lig mücadelesi verdiği dönemlerde stat dolup taşardı. Diyarbakırspor, Malatya, Siirt, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi takımların üstünde ligi tamamlayan Batman Petrolspor’un, 1999-2000 futbol sezonunda final maçında Göztepe’ye 2-1’lik skorla yenilmesi futbolseverler arasında derin üzüntüye yol açmıştı. Sağbek Sakaryalı Okan Babahasan’ın, Diyarbakırspor maçında futboluyla taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Batman Petrolspor-Diyarbakır maçında geride kalan bir enstantane.


BATMAN TOLGA’YI UNUTMADI
Ankara Telekomspor’dan Batman’a transfer olan Tolga Pak, Petrolspor’un dinamosu gibiydi. Orta sahadaki çalışkanlığı ve atikliğiyle 1999-2000 sezonuna kadar Kırmızı-Beyazlıların değişmez futbolcusu olan Tolga, Batman’da iz bırakan futbolcular arasında yer aldı. Aktif futbola veda eden Ankara Telekomspor’da antrenörlük yapıyor. Tolga Pak’ın Batman 16 Mayıs şehir stadında objektiflerimize yansıyan bir karesi.


FAİR-PLAY ÖDÜLÜ BATMAN’A
Adını Batman’ın ‘İl’ oluş gününden alan 16 Mayıs şehir stadının tribünleri 2000 sezonuna kadar doluydu. Gençler kadar olgun taraftarlar da stadın kapalı tribünlerini doldururdu. 16 Mayıs şehir stadının sağ tribününde daha çok Belediye taraftarı, sol tribünde ise Kırmızı-Beyazlı ekibin taraftarları yer alırdı. İşte 2000 sezonuna kadar stadın kapalı tribününü dolduran Batmanlı taraftarların olgunluğu nedeniyle Futbol Federasyonu 1999-2000 sezonunda fair-play ödülünü Batman’a vermişti.

Editör: TE Bilişim