Reşat Yiğiz
27 YIL ÖNCE BUGÜNÜ GÖRMÜŞTÜ
1990’lı yıllarda Batman Öğretmenevi’nin ilk ‘müdür’ unvanını elde eden Hamit Kanağı, daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanmıştı. Abdulkadir Ekmen ile 90’lı yıllarda sık sık yer değiştiren Kanağı, Müdürlüğü döneminde hazırladığı 15 bin kişilik stad projesi, kapalı yüzme havuzu ve atletizm sahası projesini dönemin üst düzey bürokratlarına gösterdiğinde objektiflerimize böyle yansımıştı.


İLK BİSİKLET TURNUVASI
Batman ‘İl’ olduktan sonra bisiklet turnuvasına Türkiye’nin dört bir yanından dereceye giren bisikletçiler, katılmıştı. İzmir-Selçuklu Belediyespor, İstanbul ve Antalya gibi şehirlerden turnuvaya katılan bisikletçileri organize eden isim Tüpraş Batman Rafineri emeklisi Bahri Tunç’tu. O dönemler Cumhuriyet Meydanında daha çok otobüs terminalleri vardı. İşte o bisiklet turnuvasında geride bu kare kaldı.


VAN HATIRASI
Yıl 1993. Batman Petrolspor’un mücadele ettiği 3.ligde rakibi Van DSİspor’du. Kar’ın diz boyu olduğu Van, Sibirya’yı aratmıyordu. Kanal 72 spor yorumcusu Kudbettin Barlak ile Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, Van deplasman yolculuğunda mola verilen karlı yerde bu hatıra fotoğrafı çektirmişti.


UNUTULMAYAN MASÖR SELİM
Yıllarca Batman Petrolspor’un masörlüğünü yapan Selim Gür, Kırmızı-Beyazlıların bir futbolcusu gibi idmanlarda ter atardı. TP stadının çimlendiği dönemlerde futbolculara moral veren masör Gür, takımın adeta 12. Adamıydı. TP stadında Petrol’ün başarılı olduğu dönemlerde çift kale maçı sonrasında antrenman bitiminde kaptan Ahmet Demirhan’ın sırtına aldığı Selim, objektiflerimize böyle yansımıştı.


YEŞİL SAHALARDAN BARUT GEÇTİ
Aktif futbolculuğu döneminde Petrolspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Silvanlı Yaşar Barut, Engin Verel’le anlaşamayınca başka takımın yolunu tutmuştu. 1.Lig ve 2. Liglerde uzun yıllar forma giydikten sonra bir dönemlerin Siirt YSEspor’u 2.lige çıkaran Yaşar Barut, daha sonra antrenörlüğünü yaptığı Silvan ve Kurtalanspor’u da iddialı ekipler arasında getirmişti. Barut, yıllar önce Batman Çağdaş’ı ziyaretinde Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’la yaptığı röportajdan bir kare.

Editör: TE Bilişim