PEŞ PEŞE İSTİFALAR
3. Lig 3. Grup temsilcisi Batman Petrolspor’da peş peşe istifalar yaşandı. Önceki gün Teknik Direktör Orhan Kapucu’nun ardından 2.5 yıldır Kulüp Başkanlığı yapan Ekrem Konaç istifasını açıkladı. Konaç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “5. Haftasına girdiğimiz ligde maalesef istediğimiz yerde olmamakla beraber istifamın asıl sebebi kulübün yeteri kadar sahipsizliği ve şehrin sessizliğidir. Çıkan tek tük seslerde şevkimizi kırmaya yönelik kuru iftira ve dedikodulardır. Şehrimizi BAL liginde temsil eden 1955 Belediyespor yalnızları oynamaktadır. Şampiyonluk yaşayarak 2. lige çıkan Bayan futbol takımımız yine sahipsizlikten lige katılamamıştır. Engelli olupta hayata tutunan ve şehrimizi temsil eden engelli basketbol takımımız destek isterken, maalesef şehirdeki tüm kesimler suskun kalmaktadırlar.”

“MADDİ SIKINTILAR KRİZ DÜZEYİNDE DEĞİL”
Konaç, şöyle devam etti: “Öncelikle şunu belirteyim; kulüpte maddi sıkıntılar varsa da kriz düzeyinde değildir. Bana göre iyi transferler yapıp, iyi bir kamp ve hazırlık dönemi geçirerek, lige galibiyetle girdik. Transfer edilen futbolcuların çoğunun peşinatları ödenmiş alınan ilk galibiyette maçtan hemen sonra ekstra primleri ödenmiştir. Bu güne kadar takımın başarılı olması için elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Bu dönemde maalesef yanımda kimse olmamıştır. Kulübün şu andaki durumu mevcut profesyonel lig takımlarına göre olumlu anlamda iyi durumdadır. Kulüp yönetimini (hissedarları) hafta sonu Batman’a çağırdım. Yapacağımız toplantıda kendilerinin sorumluluk almalarını isteyeceğim. Buradan bir sonuç alınmazsa, tüm kamuoyunu Batman Petrolspor’a sahip çıkmaya ve bu kulübün yaşaması için herkesin destek olmasını istiyorum.”

“SGK-VERGİ DIŞINDA 1 MİLYON
300 BİN TL BORÇ VAR”
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Kulübün son mali durumu borcu; yapılandırılmış SGK - vergi dışında 1.300.000 TL’dir. Bu rakamla kulübü sıfır borç ile teslim etmeyi taahhüt ediyorum. Bu rakam profesyonel liglerde mücadele eden bir takım için çok cüzi bir rakamdır. Kulübün sezon sonuna kadar iddia TFF ve sponsor kalemlerinden gelecek 1.500.000 TL geliri olacaktır. Bu rakam sezon sonuna kadar kulübün bütün giderlerini karşılayacak düzeydedir. Görev yaptığımız son 2.5 yılda A.Ş. statüsünde olduğumuz için tüm borçlardan sorumlu olmakla beraber ayrıca bu borçlarda şahsi kefaletim bululmaktadır. Bu konuda görev yaptığımız dönemde tüm çabalarımıza rağmen sportif başarısızlığı kabul etmekle beraber 2 sezonda da şansız ve kısmetsiz bir şekilde play-off kapısından dönerken Türkiye kupasında Göztepe, Denizli, Elazığ gibi takımları elerken, Süper ligin Flaş ekibi Kasımpaşaspor’u da elimizden kaçırırken azda olsa şehrimize güzel anlar yaşattık. Batman Petrolspor başkanlığını bırakırken, Batman’ı ve Petrolspor’u en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Tek mahcubiyetim Batman’ın gencecik taraftarlarına şampiyonluk hediye edememek olmuştur. Bugünden sonra bir taraftar olarak her yerde ve her platformumda Petrolspor’un yanında olacağıma söz veriyorum.”

Editör: TE Bilişim